Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Bátyi Zoltán


Bátyi Zoltán író-újságíró, jogvégzettségű ember, aki a betűk szerelmese. Nemcsak olvasni szeret, hanem írni is. Sokat és jól, igényesen, hibátlanul rögzíti azokat a gondolatokat, amelyek megfogalmazódnak benne és amelyeket át akar adni nekünk, olvasónknak.

Korábban a szegedi napilapok krónikásaként nemcsak a napi eseményekről tudósított, hanem arra is jutott ideje, hogy társszerzőként vagy önállóan köteteket adjon ki. S ezek a kötetek mindig Szegedről, a szeretett szülővárosról szóltak, vagy azzal voltak valamilyen szinten kapcsolatosak. Így ismerik őt a szegediek, mégpedig nemcsak az írásain keresztül, hanem sokan személyesen is, hiszen Bátyi Zoltánnal lehet találkozni akár séta közben az utcán, a cukrászdában, irodalmi esten, vagy mondjuk focimeccsen. Mindenkihez van néhány kedves szava, elmond egy jó viccet vagy elsüt egy-egy poént, lévén mindig jó kedélyű és vidám.

Nyolc éve a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára, az írást azonban most sem hanyagolja el. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a közelmúltban jelent meg Táncol a Tisza címmel első novelláskötete, amelyről a szerző a következőket mondja: „Salétromos házfalak közt tengeri utazásról álmodozó lányok, rozzant óceánjárót a Tisza partján köszöntő suhancok, Kanada vizeiben fickándozó pisztrángokról, Párizs csillogásáról beszélgető, magyar külvárosukhoz láncolt öregek – ők is feltűnnek novelláskönyvem lapjain. Csattogó léptekkel menetelő, néphadseregben fegyelmezett bakák adják át helyüket mázsás súlyok alatt boldog hivatalnoknak, saját bőrét áruló vén tengerésznek, fiára baltával támadó apának, késsel gyilkoló szerelmes pincérnek, börtönárnyékban nyüzsgő piactérnek, bakancstáncot járó özvegyasszonynak. És egy anyának, aki nemcsak férjével, de lecsószagú konzervgyárral is örök időkre kötött házasságot. Tizenkilenc történetben elmesélt életeket fűz össze könyvemben egy folyó, a Tisza, aminek partján évszázadok óta íródnak az újabb és újabb hétköznapi mesék. Nagyon remélem, soraimat olvasva beleszeretnek a Tiszába is, Szegedbe is az olvasók. Azok, akik még soha nem látták, milyen ez a folyó, mikor napfényzenére táncol, és milyen ez a város, amikor a parti sétány padjain ölelkeznek a szerelmesek. És azok is nagyobb megértéssel fordulnak egymáshoz, akik évek óta a folyó partjához gáttal, mosollyal, sóhajjal varrt falvakban, városokban élnek”
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Sorrend:


Webáruház készítés