Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Bistey András


BISTEY András
született: Diósgyőr, 1942. nov. 24. író, újságíró. 1961-ben Jászapátiban érettségizett, 1966-ban a szegedi egyetemen magyar-olasz szakos tanári diplomát, 1971-ben doktori címet szerzett. 1967-től a Szolnok Megyei Néplap munkatársa, 1986–88-ban a Kőolajkutató Vállalat üzemi lapjának szerkesztője, 1988-tól az Új Néplap felelős szerkesztője.

Művek:
Bányai Kornél, Szolnok, 1972;
Összeláncolva, elbeszélések, 1978;
Szibéria melege regény, 1982;
Élt itt egy ember kisregény, [Tizenkilenc nyarán c. kötetben másokkal], 1984;
Égő tetők alatt, ifjúsági regény, 1987;
Első közös nyarunk, elbeszélések, 1989;
Jász Dekameron, elbeszélések, 1992;
Fresi, Franco, A víz és a földek dalai, műfordítás, Karcag, 1996;
Lángok a víz fölött, 1997.
e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Sorrend:


Bistey Andrást az irodalmi berkekben a kismesterek között tartják számon. Bármennyire is utálom a bornírt kifejezést, és azt a félművelt gőgöt, ami mögötte lappang, azt kell mondanom, kitűnő társaságba sorolták, Tömörkény, Móra, Gárdonyi (s már-már Mikszáth) mellé, vagy a Nyugat első nemzedékének prózaírói közé, talán éppen Csáth Géza, Bródy Sándor vagy Hunyady Sándor asztalához. Nem akármilyen társaság ez – ha az örökké ideiglenes kánon így vagy úgy most le is sajnálja őket.
Ha egy mondatban kéne jellemeznem ezt a könyvet, nem mondanék mást: rég olvastam ilyen egységes, pontos, hiteles, eleven mai magyar novelláskötetet. Eddig is tisztelője voltam a szerző munkásságának, a jövőben még türelmetlenebbül fogom várni új írásait. (Gyimesi László)
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Webáruház készítés