Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Nagy László Mihály


Nagy László Mihály író, újságíró, elbeszélő.
1957. július 30-án született Kézdivásárhelyen. 1976-ban Marosvásárhelyen érettségizett, a Bolyai Farkas Líceumban. Pályáját, mint vegyipari technikus kezdi, majd tévéoperatőr, a Romániai Központi Rádió-Televízió Maros Területi stúdiójának munkatársa. 1985-ben újságírói oklevelet szerez a Bukaresti Újságíró Fakultáson. 1986-tól a sepsiszentgyörgyi Megyei Tükör belső munkatársa.
A rendszerváltás után alapító tagja a Háromszék megyei hírlapnak. 1995-ben a csíkszeredai Novos Kiadóhoz kerül, kovásznai tudósító az Új sport szerkesztőjeként, majd az Ötödik kerék igazgatója és főszerkesztője.
1996-ban Marosvásárhelyre költözik, ahol az Erdélyi futár kiadója és főszerkesztője, majd az Erdélyi Hirdető igazgatója, a Tabu Magazin (1996) szerkesztője, az Építészeti Iskolaközpont Ergo Comon c. lapjának főszerkesztője (1997).

2002-ben otthagyja az újságírást, angoltanárként több középiskolában tanít, köztük a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, volt középiskolájában is tanár, majd a marosvásárhelyi Aquaserv Vízművek kutatási osztályát vezeti.
2003-ban létrehozza a Magna Oktatási Központot, amelynek igazgatójaként a Pannon Forrás Kárpát medencés Felnőttoktatási Hálózat Szenátora lesz, majd alapító tagja az ugyanazt a nevet viselő Tudás Klaszternek.
Első írásai a Bolyai Farkas Líceum diáklapjában, a Tentamenben jelentek meg 1972-ben; ennek 1973-ban diák-főszerkesztője is. Első publicisztikai írásai az Ifjúmunkásban jelennek meg; rendszeresen közölt riportokat, novellákat, kritikai írásokat, műfordításokat és publicisztikát az Utunkban, Igaz Szóban, Új Életben, a Magyar Hírlapban, a Veszprémi Naplóban, az Erdélyi Naplóban, a Hétben, több más heti- és napilapban is. Novelláját közölte a fiatal prózaírók Ajtók c. antológiája (1986), a Gyöngyök gyöngye c. gyűjtemény (Mv. 1995).Több novelláját lehozta az Ifjúmunkás IM melléklete, A Művelődés, az Új Élet, a Népújság Múzsa c. melléklete, a nagyváradi Fáklya.
A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) tagja.

Újságíró álnevei: Kézdi Mihály, Nalám.
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Sorrend:


Webáruház készítés