Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

K. Szilágyi Mária


Az ember lelke egy hárfa. Ha megérinted a húrokat, megpendülnek. S te játszol rajta, hol halkan, csendesen, hol hangosabban. A zenéje felébreszti álmaidat, vágyaidat. Szállsz magasan a felhők felett, hegyeknek tetején ébredsz, virágos völgyekben sétálsz. Becsukod szemed és elképzeled, hogy a kedves melletted ébred, veled lépeget, fogja két kezed, hozzád búvik, lágyan átölel, hallgatod lélegzetét, simítod arcát, ott van veled. Máskor könnyed csordul kezed fejére, gyönggyé válik bánatos éjeken, vagy csak sírsz némán, hangtalan, s álmaid kergeted. Aztán meg erdőn jársz, réteken bóklászol, s beszívod az élet illatát, sebes folyók kiáltását véled hallani, nevetve sírsz, és sírva nevetsz. Élsz és álmodsz, lépsz, majd megtorpansz, kezed nyújtod, de néha a hátad mögé dugod. Ember leszel, emberként élsz, mégis vágyod azt a másik életet.
A vers az, ami vissza tudja adni az érzéseidet, gondolataidat, álmaidat, vágyaidat. A vers megszépítheti a napokat, elhozhatja az elmúlt éveket, vigasztalhat, talán boldoggá tehet. A vers te vagy, benned él és benne élsz.

Ekként vall a költőnő magáról. Elgondolkodva olvassuk. És mi, innen a kiadói oldalról csak egyet tudunk hozzátenni: büszkék vagyunk, hogy elsőként adhatjuk közre ezt a verseskötetet, K. Szilágyi Mária első verseskötetét. Nem, nem harsogó beharangozással, nem, nem csinnadrattával. Csöndes álmélkodással és csodálattal. (a Kiadó)

e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Sorrend:


Ajánló K. Szilágyi Mária írásaihoz

Kozák Mari (költői nevén K. Szilágyi Mária) egyaránt ír kötött és szabad formában, rímes és szabad verseket, utóbbiból elhagyhatatlan belső rímekkel, lendülettel.

Az Út menti fák című verse a természet szeretetéről tanúskodik, romantikus szerelmes vers például az Ott leszek című alkotás. Versei mindenkor az ember szívébe találnak, a Felhők című verssel mi is együtt szállunk. Jellemző Kozák Marira a töredékek írása, ezek a rövid frappáns írások a dolgok velejét ragadják meg, az olvasó a szerző lelkének legmélyebb bugyraiba tekinthet be általuk. Külön kiemelném a Ha című alkotást, amely rímes versként íródott, jellemző sora:

„Ha kabát lennék, óriás, nagy zsebbel

telis-tele volnék, áradó - szeretettel.”

Kozák Mari a ma embere. Kortársaihoz szól, visszajelzéseket is tőlük kap. A világháló több pontján – így a NapSzigetben is – olvashatjuk sorait.
Kozák Mari meséket is ír, nem is akármilyeneket. Törp meséi címmel kötete 2011-ben jelent meg. Mindenkinek, minden korosztálynak jó szívvel ajánlom Kozák Mari munkáit.
Lajtai Gábor
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában


Webáruház készítés