Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Borbély Szilárd: Míg alszik szívünk..._EPUB

Borbély Szilárd: Míg alszik szívünk..._EPUB
1 190 Ft

Karácsonyi betlehemes versek metszetekkel illusztrálva. A Márai-díjas szerzőnek, Borbély Szilárdnak 2004-ben, a Halotti pompa című kötete után ez a második verses könyve. A vallásos költészet ismert toposzának átformálásával a misztériumjáték lírai beszélője Krisztus születésének eseményeit a gyengédség, a báj és népi dramatikus játékok humoros hangján szólaltatja meg.

  • Bedecs László kritikájából idézünk:

    Borbély Szilárd szövege tehát látszólag az áhítatos, de teljesen kiürült, profanizálódott játékon, illetve erre a játékra utalva ironizál, de ezzel voltaképp az olvasó lelkiismeretéig ér el. A legnagyobb teljesítménye azonban mégis az, hogy a mai magyar költészetbe behozott egy olyan hangot, melyen lehet beszélni a fájdalomról, a hitről, az egymás iránti felelősségről, a gyászról és akár a szeretetről vagy a lelkiismeretről is. Az elmúlt évtizedekben ugyanis úgy tűnt, ez pátosz és pózolás nélkül nem lehetséges, vagy csak kiforgatva, már-már nevetségessé téve ezeket a tartalmakat. Borbély azonban mélyebbre ment, és ezzel olyan rétegét érte el ennek az elsősorban poétikai kérdésnek, mely új megvilágításba helyezte, új értéktartalommal látta el és nagyrészt rehabilitálta a korábban kínosan került fogalmakat. Ez kisebb líratörténeti fordulatot jelent, jelentőségét pedig épp az határozza majd meg, lesz-e folytatása Borbély életművén belül, de még inkább azon kívül. Schein Gábor, Jász Attila, illetve Lövétei Lázár László vagy Acsai Roland legutóbbi köteti ugyanakkor már jelzik, hogy a Borbély Szilárd-féle, illetve az övénél eggyel fiatalabb generációban is van igény a vicces, laza, a “közönség kedvence”-típusú költészetet hátrahagyó, ám mégsem a patetikusan szenvelgő és a költői szerepet felerősítő beszédpozíciók felé forduló megszólalásra. A Halotti Pompa, és hozzá kapcsolódva a Míg alszik szívünk Jézuskája elérte, hogy újra lehet egy költői mű világlátásáról, netán filozófiájáról, a végső kérdésekkel szemben elfoglalt pozíciójáról, a halálról vagy Istenről való gondolkodásának következetességéről, belső konfliktusairól és mélységéről gondolkodni. Jelentős események történnek tehát körülöttünk, sőt, ha olvasói vagyunk: velünk.

    e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

  • Cikkszám
    Kalli9788071497630
Webáruház készítés