Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Budai József - Nyerges Gábor: Védőoltások_EPUB

Budai József - Nyerges Gábor: Védőoltások_EPUB
1 190 Ft

Budai József és Nyerges Gábor könyve a hazai infektológia egyik alapműve. 1974 és 2004 között öt kiadást ért meg, folyamatosan frissített és fejlesztett tematikával és tartalommal. A Védőoltások című könyv immár 10 éve nem jelent meg nyomtatásban. Kiadónk arra vállalkozott, hogy ezt a harminc éven keresztül alapműnek számító kötetet folyamatosan hozzáférhetővé tegye az orvostanhallgatók és gyakorló szakemberek, valamint a terület iránt érdeklődő közönség számára. Sajnos Budai professzor 2013-ban bekövetkezett halála nem tette lehetővé kiadónk számára, hogy a 2004. évi utolsó megjelenést követően a területen lezajlott változásokat, fejlődést követhessük, ám mégis hézagpótló ez a mű, amit örömmel bocsátunk az internet nyilvánossága elé.
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Részlet az e-Könyvből:

  A VÉDŐOLTÁSOK JAVALLATAI
  NYERGES GÁBOR

  Magyarországon több betegség megelőzésére, illetve kiküszöbölésére a lakosság zömének immunitását biztosító védőoltás bizonyos korosztályoknak kötelező. Több nyugati országban ezek és még más oltások is „csak” ajánlottak, viszont a gyermekközösségbe csak az oltottakat veszik fel.
  Az életkorhoz kötött, kötelező védőoltások rendjét az oltási naptár szabályozza. Magyarország 2004-re érvényes oltási naptárát 1. az 1. táblázaton. Az oltási naptáron a járványügyi hatóságok a járványügyi helyzetnek és a lehetőségeknek megfelelően évről évre változtathatnak. Az érintett évre érvényes oltási naptárt az OEK módszertani levele közli. Az életkorhoz kötött oltások egy részét folyamatos oltási rendszerben végzik, vagyis a gyermek a megjelölt életkor elérésekor kapja az oltást. A kampányoltások általában iskolai oltások, amelyeknek keretében bizonyos osztályok tanulóit oltják.
  A kötelező védőoltásokon kívül vannak olyanok, amelyek bizonyos rizikócsoportokban ajánlottak. Közülük egyeseket (pl. H. influenzae b, hepatitis B elleni oltás) az oltási naptárba már beillesztettek. Az ajánlott oltásokat és a rizikócsoportokat könyvünk Nem kötelező védőoltások c. fejezete tárgyalja.
  Védőoltások indikációját képezheti olyan egyének megbetegedési veszélye, akik bizonyos kórokozóval fertőződtek vagy fertőződhettek. Az ilyen lehet egyéni oltás (pl. tetanusfertőzésre gyanús sérülés, veszett állatok marása), vagy tömegoltás (pl. cholera behurcolása, árvíz idején typhusjárvány veszélye).
  A megbetegedési veszély indokolja az utazók védőoltását a hazájukban nem honos betegségek ellen.
  e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633648728
Webáruház készítés