Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Misztótfalusi Kis Miklós: Szakácsmesterségnek könyvetskéje_MOBI

Misztótfalusi Kis Miklós: Szakácsmesterségnek könyvetskéje_MOBI
390 Ft

Az első magyar nyelven nyomtatott szakácskönyv digitális változatát tartja kézben az éhes olvasó. Ez a mai magyar nyelvre átültetett változat. Az eredeti több mint háromszáz évvel ezelőtt látott napvilágot Misztótfalusi Kis Miklós erdélyi nyomdájában, mely nyomda a firenzei Medicieknek is szállított kolozsvári nyomdájában előállított remek könyveket.

Maga a szakácskönyv és étkei nem a mai reformkonyha szándékait tükrözik. Ételei azonban nem állnak messze a mai magyar közízléstől, s nemcsak elkészíteni jó mulatság azokat, hanem felütve a mai fülnek kellemes olvasni valót is biztosítanak. Találunk benne ma a sztárséfek által újra felfedezett és divatba hozott fűszereket (pl. turbolya), ám olyanokat is, amelyek mára teljesen kivesztek a mindennapi főzőtudomány eszköztárából (pl. rózsaolaj, borágó, pimpinella). (a Kiadó)

 • Részlet a könyvből:

  Rák-sajt
  Jó bőségesen főzz rákot vízben sóban, és mikor féligre megfőne, vedd ki, szíjald meg, azaz vágd keskeny szeletekre, rakd mozsárba, és törd meg erősen, azután önts édes tejet belé, és egynéhány nyers tojást is, ahhoz képest, amennyi a rák, keverd meg jól, és szitán szűrd meg; amíg azt készíted, egy fazekacskában légyen forró víz a tűznél, és a megszűrt rákot töltsd abba, és szépen öszvemégyen, onnat szedd ki rostás kanállal egy szitára, nádcukorral, fahajjal rakd meg jól, apró szőlőt is hints közibe, sózd meg, és kösd egy tiszta ruhába, nyomtasd meg erősen, hogy a leve jól kimenjen, és midőn meghűl, a ruhából fejtsd ki, és vagdald meg hosszúkon, mint a két ujjod, pirítsd meg a rostélyon; azonban amíg sül, ilyen levet csinálj néki: bort, mézet tégy egy csuporba, jól keverd meg, sáfrány, bors, gyömbér belé, ribizlit is, és felforralván az elmetélt rák-sajtot rakd belé, és egyszer forrald fel, melegen tálald fel.

  Rántott rák
  A rákot szokás szerint főzd meg jól, sóban, vízben, onnat kivévén, mint a szíjalt, azaz keskeny szeletekre vágott rákot, úgy tisztítsd meg, lábait, farkát, derekát, keverd tojásba és lisztbe, és forró vajban rántsd meg.

  Rák téjfellel
  A rákot szokás szerint főzd és tisztogasd meg, amint feljebb mondám, azután rakd egy csuporba, tégy téjfelt belé, egynéhány tárkony levelet, abba sáfrányt, és megsózva forrald fel, és két-három kenyérszeletre tálald fel.

 • Cikkszám
  9789633643204
Webáruház készítés