Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Csiky Gergely: A nagymama_EPUB

Csiky Gergely: A nagymama_EPUB
340 Ft

Csiky Gergely A nagymama című vígjátéka a szerző egyik legnépszerűbb, ma is szívesen játszot repertoár-darabja. A cselekmény finom humorú, bonyodalmakban és érzelmekben gazdag alkotás, amely egy fiatalember köré szerveződik, aki franciatanárnak jelentkezik a leánynevelő intézetbe, szerény viselkedésével és helyes pedagógiai elveivel elnyeri az intézet nevelőinek bizalmát. Csak Tódorka Szilárd tanár úr tudja, hogy ez a fiatalember „báránybőrbe bújt farkas”. (a Kiadó)

eBook a Digi-Book kiadásában

 • Részlet az eKönyvből:

  GALAMBOSNÉ: Csakugyan össze akarja házasítani őket?
  GRÓFNÉ: Ha szeretik egymást és összeillenek, miért ne?
  GALAMBOSNÉ: De hátha csak afféle polgárleány?
  GRÓFNÉ: Hallgass, Trézsi, te nagyobb arisztokrata vagy, mint én... Nem tagadom, jobban szeretném, ha Ernő rangjabeli nőt venne el; de ha mást szeret, nem fogom megtörni szivét... Elég bánatot okozott már családomban az előítélet.
  GALAMBOSNÉ: Igaz, a kisebbik fia, szegény Béla gróf!
  GRÓFNÉ: Ha férjem nem szakította volna el erőszakkal a nőtől, akit szeretett, nem oltotta volna ki a fegyver fiatal életét... Nem volt elég ez az egy példa okulásunkra? Azt akarnád, hogy Ernőt is olyan sors érje, mint szegény nagybátyját?
  GALAMBOSNÉ: Isten őrizz!
  GRÓFNÉ: Pedig ez még nem is az egyetlen példa... Te azt nem tudod, Trézsi, akkor még nagyon kis leány voltál... De anyád meghitt komornám volt, ő elmondhatná, ha még élne... Engem is elszakítottak attól, akit szerettem, és szivem ellen erőltettek férjhez szüleim; én tudom csak, milyen boldogtalan voltam...
  GALAMBOSNÉ (bámulva): No ezt soha sem hittem volna...
  GRÓFNÉ: Hajh! Trézsi, az a legnagyobb fájdalom, melyet kivülről még mutatni sem lehet... Én is szerettem egykor, engem is szerettek. Örkényi Vilmosnak hívták, szüleim nem akartak hozzá adni, mert szegény fiatal katona volt s rangján kívül nem volt egyebe. Messze volt tőlem, nem tarthatta fenn erőmet, megtörtem és meghódoltam szüleim parancsának. Szerémi gróf neje lettem és szegény Vilmosomat csak rövid pár hideg sorral tudósíthattam, hogy ne gondoljon többé rám. Rég volt ez, Trézsi, azóta nem láttam őt. Csak azt hallottam, hogy meggyűlölt, megátkozott, szilaj, rideg katona lett. És én némán viseltem szivemben a sebet, sokáig, sokáig, egész addig, mig nagymama lettem... (mosolyogva) a nagymamák pedig már csak nem hordhatnak szerelmi sebet a szivökben... Látod, Trézsi, ilyen példákra gondolok én, mikor szerető sziveket kellene elválasztani egymástól.
  GALAMBOSNÉ: Igaza van, grófné! Most már én sem vagyok arisztokrata.

  eBook a Digi-Book kiadásában

 • Cikkszám
  9789633641200
Webáruház készítés