Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Tolsztoj: Járjatok a világosságban_EPUB

Tolsztoj: Járjatok a világosságban_EPUB
340 Ft

A kötetben található elbeszéléseket Gellért Hugó fordította. (a Kiadó)
eBook a Digi-Book kiadásában

 • Részlet az eKönyvből:

  Ellenünk emelt vádjaidnak az a lényege, hogy nem érjük el teljesen azt, ami felé törekszünk, sőt, hogy nem ismerjük el az erőszakot és a tulajdont és ugyanakkor kihasználjuk. Ha csalók vagyunk, akkor nincs miért beszélni velünk és nem érdemlünk meg sem haragot, sem leleplezést, hanem kizárólag megvetést. És mi a megvetést szivesen fogadjuk, mert szabályainknak egyike - semmiségünk beismerése. De ha mi őszintén törekszünk afelé, amit vallunk, akkor igazságtalan lenne, hogy csalással vádolj bennünket. Ha arra törekszünk, amint törekszem én is és testvéreim is, hogy teljesitsük Tanitónk törvényét, ugy erre nem külső célokért, gazdagságért és elismerésekért törekszünk - hiszen mi mindezt el sem ismerjük, - hanem valami másért. Mi ugyanugy, mint ti, az üdvöt keressük; a különbség csak az, hogy mi és ti az üdvöt különbözőben látjuk. Ti abban hisztek, hogy az üdvösség a gazdagságból és az elismerésekből áll, mi meg másban hiszünk. A mi hitünk azt mutatja nekünk, hogy üdvösségünk nem az erőszakban, hanem az engedelmességben van: nem a gazdagságban, hanem minden átengedésében. És mi, mint a növény a fény felé, nem tudunk nem törekedni oda, ahol az üdvünket látjuk! Mi nem teljesitünk mindent, amit üdvünk érdekében akarunk: ez igaz. De vajjon lehet ez másként? Te arra törekszel, hogy neked legyen a legszebb feleséged, a legnagyobb vagyonod, - talán te vagy bárki más elérte ezt a célját? Ha a lövész nem talál a célba, ugy vajjon azért, mert sokszor nem talált, nem fog többé célozni rá? Ugyanugy vagyunk mi is. Krisztus tanitása szerint üdvünk a szeretetben van. Üdvünket keressük, de távolról sem teljesen és kiki másként, a maga módja szerint éri csak el.
  – De miért nem hisztek az egész emberi bölcsességnek és fordultatok el tőle, és hisztek csak a megfeszitett Tanitótoknak? Rabszolgaságtok, engedelmességtek Előtte - ez az, ami engem visszataszit.
  – Megint tévedsz és téved az, aki azt gondolja, hogy tanunkat vallva csak azért hiszünk, mert igy parancsolta meg az az Ember, akinek hiszünk. Ellenkezőleg, azok, akik egész lelkükkel keresik az igazság megismerését, az Atyával való közösséget, azok, akik keresik az üdvöt, azok önkéntelenül jutnak el ahhoz az uthoz, amelyen Krisztus ment s ezért önkéntelenül is mögé állnak, maguk előtt látják! Mindazok, akik Istent szeretik, összetalálkoznak ezen az uton, és te is igy vagy. Ő Isten Fia és a közvetitő Isten és az emberek közt, nem azért, mert ezt valaki mondta nekünk s mi ebben vakon hiszünk, hanem azért, mert mindazok, akik Istent keresik, maguk előtt találják a Fiát és önkéntelenül is csak Rajta keresztül értik, látják és ismerik Istent!
  Julius nem felelt és sokáig szótlanul ült.
  – Te boldog vagy? - kérdezte.
  – Semmi jobbat sem kivánok. Sőt mi több, légtöbbnyire értetlenkedem s szinte igazságtalanságot érzek: miért éppen én vagyok az, aki oly határtalanul boldog, - mondta Pamfilius mosolyogva.
  – Bizony lehetséges, - mondta Julius, - hogy boldogabb volnék, ha akkor nem találkoztam volna az ismeretlennel és folytattam volna utamat hozzátok.
  – De ha igy gondolkodol, mi akadályoz meg benne?
  – Hát a feleségem?
  – Te azt mondod, hogy hajlik a kereszténységre, - és veled fog tartani.
  – Már más életet kezdtem, hogy törjem ketté derékban? Megkezdtem, végig kell élnem, - mondta Julius, elképzelve atyja, anyja és barátai elégedetlenkedését és főként - mindazon erőfeszitéseket, melyekhez folyamodnia kellene, hogy ezt a hirtelen fordulatot végrehajtsa.
  Eközben Pamfilius társnője és egy ifju jelentek meg az üzlet ajtajában. Pamfilius kiment hozzájuk és az ifju közölte vele Julius előtt, hogy Kirill megbizásából bőrt kell vásárolnia. A szőlőt már eladták és gabonát vettek az árából. Pamfilius azt ajánlotta az ifjunak, hogy vigye haza Magdalínával a gabonát és vállalkozott, hogy a bőrt ő maga fogja megvenni és elhozni.
  – Neked jobb lesz, - mondta Pamfilius.
  – Nem, Magdalínának jobb, ha veled megy, - mondta az ifju és eltávozott. Julius elkisérte Pamfiliust egy ismerős kereskedő boltjába, Pamfilius zsákokba öntötte a gabonát s miután egy kis részt átadott Magdalínának, hátára vetette nehéz terhét, elbucsuzott Juliustól s a leányka oldalán kifelé indult a városból. Az utkanyarodónál Pamfilius hátra fordult, mosolyogva biccentett fejével Julius felé és igy, még vidámabban mosolyogva mondott valamit Magdalínának s ezzel eltüntek a szem elől.
  “Igen, jobb tettem volna, ha akkor folytattam volna utamat hozzájuk”, gondolta Julius. És képzeletében két kép rajzolódott ki váltakozva - majd az erős Pamfilius a sudár, erős szüzzel, amint jóságos és derüs arccal kosarakat visznek a fejükön, majd házi tüzhelye, amelyből reggel indult el s amelybe visszatér, kényes, szép, de megunt és kihült feleségével, amint pompás ruhákban és karkötőkkel fekszik a szőnyegeken és a párnákon.
  De Juliusnak nem volt ideje gondolkodni: kereskedő-társai csatlakoztak hozzá és megkezdték szokásos foglalkozásukat, amely italos ebéddel és éjszaka feleségükkel fejeződött be...

  eBook a Digi-Book kiadásában

 • Cikkszám
  9786155301438
Webáruház készítés