Új jelszó kérése
DigiBook e-Book olvasó szállítás

2017. évi szállítási információk:

Ha a FoxPost csomagautomatáit választja, e-könyv olvasóját INGYEN szállítjuk!

FoxPost csomagautomaták 50 helyen

A GLS 20.000.- Ft feletti megrendelését 890.- Ft-ért szállítja házhoz vagy csomagpontra,

idén a Pick-Pack Pontra történő kiszállítást nem javasoljuk. 

KOBO Aura ONE - világújdonság!

A KOBO Aura ONE        a világ első változó színű háttérvilágítással szerelt, 330 DPI felbontással, 20 cm-es képátlójú MEGÉRKEZETT!

KOBO Aura ONE színes háttérvilágítással

Termékajánló
Kiemelt Partnereink

Icarus readers

Icarus brandlogo

Energy Sistem

 Energy Sistem brandlogo

Támogatóink

Büszkén tudatjuk minden kedves érdeklődőnkkel és vásárlónkkal, hogy e-könyveink kiadását immár a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja!

NKA logó

Termék részletek


Sigmund Freud: Pszichoanalizis. Öt előadás 1909-ben_EPUB

Sigmund Freud: Pszichoanalizis. Öt előadás 1909-ben_EPUB
340 Ft

Sigmund Freud előadás-gyűjteményét Ferenczi Sándor értő tolmácsolásában adjuk közre. Az előadás műfajából következően a mondanivaló felvezetése egyszerűbb mondatokból építkezik és sokszor megjelenik az ismétlés. Ez azonban semmit nem von le a mű értékéből, sőt, egyenesen a mai, nem pszichológus képzettségű olvasó számára élvezetes és izgalmas olvasmánnyá teszi. Freud örök, Ferenczi nyelve friss, az olvasó pedig együtt lélegzik az előadóval. Kiváló olvasmány. (a Kiadó)

 • Részlet az eKönyvből:

  A normális lelki életben is ismerünk eseteket, amelyekben olyan helyzetek, mint amilyeneket itt feltételeztünk, ugyancsak hasonló eredményekhez vezettek. Ilyen a helyzet a viccnél. És valóban, a pszichoanalitikus technika kérdései késztettek azután arra, hogy a vicc képződésének technikájával foglalkozzam. Egyetlenegy ilyen példát meg is akarok önöknek magyarázni, véletlenül éppen egy angol viccet.

  Az anekdota így szólt: két, nem nagyon aggályos üzletembernek sikerült egypár meglehetősen merész vállalkozással nagy vagyonhoz jutnia, és most már arra törekedtek, hogy az előkelő társadalmi körbe befurakodjanak. Hogy ezt a célt elérhessék, egyebek közt azzal is megpróbálkoztak, hogy lefestették magukat a város leghíresebb és legdrágább festőjével, akinek képei esemény számba mentek. Nagy estélyt is rendeztek a drága képek első bemutatása alkalmából, és a két háziúr maga vezette a legbefolyásosabb műértőt és kritikust a teremnek ahhoz a falához, amelyen a két arckép egymás mellé volt akasztva, és epedve várták a műértő elismerő kritikáját. Ez azonban csak hosszasan nézegette a képeket, azután a fejét rázta, mintha még keresne valamit, majd a két kép közti szabad térre mutatva így szólt: "Nos, és hol a Megváltó?" Látom, hogy valamennyien nevetnek ezen a jó viccen; próbáljuk meg azt most már értelmezni. Mindnyájan megértjük, hogy a műértő ezt akarja mondani: Ti is afféle két lator vagytok, mint azok, akik között a Megváltót keresztre feszítették. Ténylegesen azonban nem azt mondja, hanem ehelyett valami mást mond, ami az első percben sajátságosan értelmetlennek és oda nem tartozónak látszik, de amiről már a következő pillanatban felismerjük, hogy az tulajdonképpen célzás a szándékolt szidalmazásra, és teljes mértékben pótolja ezt. Eleve sem volt valószínű, hogy a viccnél megtaláljuk mind azokat a körülményeket, amelyek véleményünk szerint pácienseink ötleteinek felvetődésénél szerepet játszanak de jogunk van fontosságot tulajdonítani annak, hogy a viccnek és az ötletnek azonosak az indító okai.

  Miért nem mondja a kritikus véleményét a két latornak a szemébe? Mert, ha még oly nagy kedve volna is a szókimondáshoz, ez ellen alapos ellenérvek szólalnak meg benne. Nem tréfadolog megsérteni valakit a saját házában, akinek méghozzá egy nagy szolgahad erős öklei is rendelkezésére állanak. Könnyen juthatna így annak a csendzavarónak a sorsára, akinek eltávolításával múltkori előadásomban az "elfojtás" folyamatát érzékeltettem. Ez az oka annak, hogy a kritikus sértő szándékának nem egyenesen, hanem elváltoztatott formában, kihagyás és célzás alakjában ad kifejezést, de ugyanaz a helyzet áll fenn - véleményünk szerint - akkor is, amikor páciensünk a keresett, de elfelejtett képzet helyett egy többé vagy kevésbé elváltoztatott "pótló ötletet" produkál.

  Hölgyeim és uraim! Nagyon célszerű dolog, ha az együvé tartozó indulattelt képzetelemek csoportját, mint azt a zürichi iskola (Bleuler, Jung és mások) teszik, komplexus névvel jelöljük. Látjuk tehát, hogy ha valamely betegnél az utolsó emlékkép segítségével, amely még eszébe jut, az elfojtott komplexust meg akarjuk keresni, sok kilátásunk van rá, hogy a lappangó képzeteket kitaláljuk, ha a beteg elég nagy számmal bocsátja rendelkezésünkre feltoluló ötleteit. Ráhagyjuk tehát a betegre, hogy mindenféléről beszéljen, amit csak akar, és ragaszkodunk ahhoz a feltevésünkhöz, hogy nem is juthat eszébe semmi, ami nem áll közvetve a keresett komplexussal összefüggésben. Lehet, hogy Önök az elfojtott lelki anyag felkutatásának ezt a módját túlságosan körülményesnek fogják ítélni, én viszont biztosítom Önöket, hogy ez az egyedüli út, amely célhoz vezet.

  eBook a Digi-Book kiadásában

 • Cikkszám
  9786155295171
Webáruház készítés