Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Hírek
2013.10.15 10:23

Szűrve, habbal és más újdonságok

Hunyadi Sándor: Szűrve, habbal és más októberi újdonságok

A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a Hunyady Sándor életművét bemutató sorozatunkat. 

eBook és eBook olvasó bolt - Digi-Book

Kedves Olvasónk!

Szűrve, habbalA nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a Hunyady Sándor életművét bemutató sorozatunkat. Ezúttal két kötetet emeltünk be hírlevelünkbe. Az első a "Szűrve, habbal" című családregény, mely egy vidéki zsidó fiú Budapestre kerülését, felnövekedését, és a társadalom sikeres, ismert és elismert tagjává válását mutatja be azzal a semmi mással össze nem hasonlítható, kávéillatú és susmorgásos háttérben elmondott stílusban, mely könnyed, letehetetlen és emlékezetes alkotás.

A hajó királynőjeA másik Hunyady Sándor mű, amit jó szívvel ajánlunk, ugyancsak a könnyed csevegő remek korrajza és látlelete egy tengerjáró hajón összeverődő mindenféle népségről. "A hajó királynője" című kisregény egy díva szemszögéből láttatja a korántsem eseménytelen tengeri út eseményeit. Nem, nem véletlen a címlapon a Titanic, ugyancsak a könyvbéli történet is az óceánon, egy hasonlóan

 hatalmas óceánjárón játszódik és... Hol és hogyan végződik? Nos, aki még nem ismeri a történetet, annak nem árulhatjuk el a csattanót, aki viszont már olvasta, annak is érdemes ismét felidéznie. Hunyady prózája ugyanis nemcsak a kávéházak füstjét, de a tenger sós levegőjét egyaránt képes felidézni.

Mozart Don JuanjaÉs ami a hajó királynőjét azzá tette, ami, nos az teszi Don Juant is. Nem könnyű, mégis örökbecsű alkotás Sören Kierkegaard "Mozart Don Juanja" című esszéje. Ezen kötetünk először jelenik meg az e-térben és más kiadónál nem is kapható. Legutoljára nyomtatásban húsz évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg. Az a kiadás ma az antikváriumok kedvelt kötete, jó állapotú példányaiért több  ezer forintot adnak. Ám akinek a tartalom a fontos, nos azon olvasóinknak ajánljuk Lontay László műfordításában ezt a remek írást.

A két huszárA klasszikusoknál maradva, ismét az orosz remekírót, Lev Tolsztojt ajánlunk ismét Önöknek. "A két huszár" című kisregény igazi gyöngyszem. A sztyeppe végtelensége andalít, a történet viszotn nem. A XIX. század oroszországa ébred ránk: tisztek, akik lovagias ügyekkel és kártyacsatákkal múlatják az időt és csapják agyon az unalmat. De mi végre is? Olvassák el Tolsztoj válaszát!

Az alvilág kísérteteÁm aki könnyedebb irodalomra, akár ponyvára vágyik, nem hagyjuk ajánlat nélkül. Edgar Wallace detektívtörténetei közül ezúttal "Az alvilág kísértete" című remekművet ajánljuk figyelmükbe. A fordító ezúttal is beszél: a kokain, a fehér por nemcsak napjainkban, de majd' száz évvel ezelőtt ugyanúgy kormányozta (vagy próbálta) a világot, az

 ember tudatát. A könyv terelés és elterelés, átverés sodró története, valódi könnyed kikapcsolódás, aminek nincs más célja, "csak" a szórakoztatás.

Kerekes TamásAjánlónkat magyar szerzővel kezdtük, ezúttal zárjuk is azzal, mégpedig kortárs szerzővel, Kerekes Tamással, aki először mutatkozik be kiadónknál kötetével, az "Úrinőtől kapott tripper nehezebben gyógyul..." című kötettel. S bár úrinőtől nemcsak trippert, de műveltséget, tapasztalatot is lehet szerezni, a könyves tapasztalatszerzés veszélytelen, ám roppant szórakoztató. Irodalmi és kultúrtörténeti utazásra hívjuk Önt ebben a kötetben, amely sok helyről vett idézetekkel, recenziókkalm könyvekkel és kiadókkal foglalkozik, s persze mindezt a szerző gyúrja ebbe oly módon, ahogy a mozaik egésze is több annak egyszínű építőköveinél.


PocketBook Basic e-book olvasóA nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítjuk iskolakezdési akciónkat 2013. október 31-éig:

Az általános iskolák felső tagozatai, valamint a gimnáziumok által kiírt kötelező olvasmányok listáiból összeállítottunk egy 125 könyvből álló válogatást, amely lefedi a kötelező olvasmányok 70-80%-át. Ezt a könyvcsomagot + hozzá egy PocketBook Basic e-könyv olvasót 26.500.- Ft-ért adjuk. Ez az ár mindössze egyharmada annak az árnak, amibe ez a 125 könyv akkor kerülne, ha Önök papír alapú könyvként kívánnák megvenni valamennyit. Ehhez a termékünkhöz még egy bónusz jár: ha megvásárolja ezt a PocketBook Basic e-könyv olvasót az előre telepített 125 e-könyvvel, akkor cégünk meglepetéseként 25 kupont adunk 12 ezer Ft értékben, mely további 25, a kínálatunkban található bármely e-könyv ingyenes, vagy kedvezményes letöltésére jogosít föl vagy akár kiegészítők vásárlására is felhasználható. Kezdjük tehát együtt a tanévet, amelynek kezdését megkönnyíti a Digi-Book Kiadó kötelezőolvasmány-csomagja!

Webáruház készítés