Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Hírek

2013.11.21 12:52
Elmebetegek kézikönyve s további újdonságok

Novemberi e-könyv újdonságok

Kerekes Tamás és Várhelyi Tibor a bolondok közé visz bennünket, közelmúltunkba, a rendszerváltáshoz közeli, erjedt szocializmus végnapjaiba. Oda, ahol az orvos sokszor betegebb, mint a briliáns humorú bolond. Az "Elmebetegek kézikönyve, avagy a Lipótmező virágai" című kötet az év e-könyv szenzációja lehet!

Kedves Olvasónk!

Goldziher: A buddhizmus hatása az iszlámraA napok rövidülnek, az idő rosszabbodik, az ember kedve savanyodik. Ilyenkor könnyen elveszti az ember a türelmét, rosszkedvűen kiszól (vagy beszól) bárkinek. Van-e erre orvosság? A türelem, a visszafogottság, vagy Buddha nyugalma. Első könyvünk Goldziher Ignác egy vékonyka, de annál tartalmasabb műve, "A buddhizmus hatása az Iszlámra". Bizony, a ma sztereotípiaként harcos vallásnak tekintett iszlámra a buddhizmus igen érdekes hatást gyakorolt, sokszor megdöbbentő vallási-filozófiai párhuzamokkal a két nagy vallás között.

Elmebetegek kézikönyveA vallás nem mindig képes az embert meggyógyítani, vagy jobb kedvre deríteni, ám a humor talán alkalmasabb eszköz erre. Igazi csemegét, olyan első közlést ajánlunk figyelmükbe, amit már régóta várnak a beavatottak: Kerekes Tamás és Várhelyi Tibor a bolondok közé visz bennünket, közelmúltunkba, a rendszerváltáshoz közeli, erjedt szocializmus végnapjaiba. Oda, ahol már elporlott a határ ápolt és ápoló között, oda, ahol már nem lehet tudni, hogy ki van kint és ki van bent... Oda, ahol az orvos sokszor betegebb, mint a briliáns humorú bolond. Az "Elmebetegek kézikönyve, avagy a Lipótmező virágai" című kötet az év e-könyv szenzációja lehet, sodró humora, finom iróniája és egyedi karakterei sodorják magukkal a helyzetkomikumot, ahogy csetlenek-botlanak a kádári kor végnapjaiban.

Megcsókol a kapartyánPersze humorból is sokféle létezik. Van nyelvi humor is, de annak szórakoztató megfogalmazásához tehetség kell. Vagy a múzsa csókja. Esetleg a kapartyán csókja. Z. Karvalics László mintegy 10 évvel ezelőtt jelentette meg papíralapú kiadásban a "Megcsókol a kapartyán" című nyelvi bravúrokkal tűzdelt stílusgyakorlatait, persziflázsait. Ám a könyv sokkal inkább illik az e-világba, az e-könyvként történő hódításra. Mert a humorban mi sem ismerünk tréfát!

Krúdy Gyula: Előhang egy kispörkölthözHa pedig a rekeszizmaink elfáradtak, s a szellem eltelt a humor sziporkáival, akkor a test sem maradhat ki. A testnek is kell az élvezet, s persze, hogy a legnagyobb valaha magyar nyelven alkotó gasztro- és kulináris írót (ma gasztrobloggernek titulálnánk) idézzük meg, Krúdy Gyulát. Kötetünkben olyan novellák kerültek egymás mellé, amik mind-mind a kisemberről, a mindennapok apró élvezeteiről szólnak. Az "Előhang egy kispörkölthöz" című kötet persze nemcsak a finom ételekről, hanem sokkal inkább a kisemberről szól, kinek élete az evés köré szerveződik. Miként? Elmeséli a kispörkölt...

Fridényi bankjaÚjabb kötetünk egy méltatlanul elfeledett remekíró, Acsády Ignác műve. Témája egy bank gründolása, s a nagy pénz reményében mindenféle alakok rajzása, az ezt követő (dotcom?) lufi, majd a törvényszerű kipukkanás és zuhanás, összeomlás, amely maga alá teremt (majdnem) mindenkit. Bár a könyv nem ma íródott, olyan élő és lebilincselő, olyan sarkosan szerethető vagy utálható karakterekkel tűzdelt, s ezek mellett sodró lendületű, hogy garantáljuk: aki elkezdi olvasni, az utolsó oldalig le sem bírja tenni. Miért is? Mert a "Fridényi bankja" című regényben szereplők nevét könnyen kicserélhetjük a mában pózoló közszereplőkével, s máris egy élő és mai történetet olvashatunk magunkról, magyarokról, s arról, hogy bizony etekintetben nem sokat változott társadalmunk az elmúlt néhány évtizedben! Csapjanak bele az olvasásba, ígérjük, nem fogják megbánni.

TermékenységVégezetül könyvajánlónkat egy külföldi remekíróval, Emile Zolával zárjuk. A nagy realista "Termékenység" című regényét e-könyvként csak a mi kiadónk forgalmazza. A föld és az ember termékenységének apoteózisa, a megváltó, a bőséget hozó, az erkölcsöket megjavító, a társadalmi katasztrófától megmentő, egyedül üdvözítő boldog termékenység hatalmas himnusza ez a könyv, a végül be nem fejezett tetralógia első kötete. A fordítás Lontay László élő és mai magyar nyelvén készült remekműve, mely Zolát olyan élővé teszi a mai ifjúság, de bármely korosztály számára, mint amilyen sikerei tetőfokán Franciaországban volt.


Csak két hétig!Sokan érdeklődtek, hogy a másik e-könyv olvasónkhoz is tudunk-e tokot adni. Örömmel jelentjük, hogy megoldottuk ezt is. Az újabb ebook olvasó készüléket már a tokkal együtt rendelhetik kedvezményesen, vagyis 3000 Ft megtakarítással a Kötelező olvasmányokkal együtt 2013. november 30-áig:

Az általános iskolák felső tagozatai, vala mint a gimnáziumok által kiírt kötelező olvasmányok listáiból összeállítottunk egy 125 könyvből álló válogatást, amely lefedi a kötelező olvasmányok 70-80%-át. Ezt az e-könyvcsomagot + hozzá egy ICARUS Essence e-könyv olvasót piros vagy fekete tokkal 27.990.- Ft-ért adjuk. Nem mellesleg, ez az ár mindössze egyharmada annak az árnak, amibe ez a 125 könyv akkor kerülne, ha Önök papír alapú könyvként kívánnák megvenni valamennyit.

S ez még nem minden. Ehhez a termékünkhöz még egy bónusz jár!

Az ICARUS Essence e-könyv + az előre telepített 125 e-könyv mellé

meglepetésként 25 kupont adunk 12 ezer Ft értékben,

mely akár további 25 e-könyv ingyenes vagy kedvezményes letöltésére jogosít föl ráadásul nemcsak e-könyvek, hanem akár eszközök vagy kiegészítők vásárlására is felhasználható.!

 

Kellemes olvasást, felhőtlen kikapcsolódást kíván a Digi-Book csapata! *

Webáruház készítés