Új jelszó kérése
Termék részletek


Karinthy Frigyes: Új görbe tükör_MOBI

Karinthy Frigyes: Új görbe tükör_MOBI
390 Ft
 • Részlet az eKönyvből:

  Elmondom egész őszintén, hogy én milyen cukrokat ettem gyermekkoromban a József-városban.

  1. Krumplicukor.
  Fehéresszürke, kolofóniumszerű kis kődarab, késsel nem lehet vágni. Nem tudni, hol bányásszák. Házépítésnél »malter« néven jön forgalomba, - bizonyos távolságokban faléceket állítanak fel a józsefvárosi háziurak és a lécek közt levő levegőt bekenik malterrel - ez a házfal.

  2. Törökméz.
  Nyúlós, fehér gummianyag, amiben apró, bizonytalan tárgyak vannak. Lapáttal darabolja le a cukrosbódés. Ugyanez, ezüstpapírba csavarva, felül kis képpel.

  3. Mákcukor.
  Hengeralakú kis tárgy, megkövesedett máklenyomatokkal. Csontkemény. Beleharapni nem lehet, az ember tehát beveszi a szájba, néhány nap mulva a szájban, ha jó melegen tartjuk, felenged és hirtelen lecsúszik. Közben lehet azért enni és inni, az ételek nem rontják el az ízét.

  4. Olyan csavart cukor.
  Mintegy tizenkét centiméter hosszú kis rúd, ami csavarmenetekkel van ellátva. Piros és fehér színe van. Ize a pörkölt faltörmelékhez hasonlít.

  5. Piros gummibaba.
  Apró, piros darab, két keze és két lába van, szét lehet húzni, mert olyan, mint a gummi. Csak akkor élvezet megenni, mikor már a kéztől szép szürkésbordó lesz és a feje beleragadt a kabátzseb fenekén felgyűlt szürke vattába és a hasában egy rajzszög van és a tintaceruzának egy darabja és zsemlyemorzsába van bugyolálva, mint a rántotthús. Ára egy krajcár.

  6. Ugrójancsi.
  Egy olyan farúdon kis cukorbaba lóg gummi által. A gummi által lehet lehúzni, aztán ha elereszti az ember, felugrik.

  eBook a Digi-Book kiadásában

 • Cikkszám
  9789633643129
Webáruház készítés