Új jelszó kérése
Termék részletek


G. Eris: A Kastov kristály_EPUB

G. Eris: A Kastov kristály_EPUB
990 Ft

G. Eris: A Kastov kristály*

E-könyv EPUB formátumban*

Hogy kicsoda G. Eris? Kit takar a titokzatos név? Nem, a regényből nem erre kapunk választ. Az író első regénye jelent meg idén, 2013-ban, s a misztikum egyrészt az emberi psziché előtt libbenő fátyolra, másrészt az író igencsak eltérő foglalkozására utal. Ám a jó írót nem "polgári" foglalkozása, hanem az élettapasztalat adja és teszi. A többi szorgalom, tehetség, kitartás és konokság kérdése. Ez itt megvan.

A könyvet olvassák szeretettel. Csillogni fog, mint a könyvbéli Kastov-kristály. (Magánkiadás*)

A WayteQ kupon nem érvényes!

 

 • Részlet az e-Könyvből:

  Adam még csak pár perce vizsgálta a nehezen látható ábrát, amikor bevillant neki a kép: az alaprajz a doboz polcait ábrázolja! A szélső ábrák az ajtók lehetnek, a téglalapok pedig az üvegcsék helyei. A középső rajz talán a láda hátsó falára vonatkozik, ahol négy fiolának volt helye. Az X jelek pedig nyilván a kiválasztandó három üveg pozícióját mutatják!
  Ha az eredeti fotók alapján kiválasztja a megfelelő üvegcséket, megvan a kulcs a kristályhoz!
  - Fantasztikus! Szuper! Tökéletes! – adott hangot örömének, amikor belépett Albertina.
  - Mit talált hát?- kérdezte ő meglepetten.
  - Megvan, amit kerestünk! Így már fel tudjuk használni a megfejtett üzenetet! Nagyon köszönöm!- lépett oda a lányhoz és túláradó örömében magához szorította.
  Ez a mozdulat annyira meglepte a fiatal nőt, hogy eltelt pár másodperc, mire finoman kibontakozott a férfi öleléséből. Picit elpirult és hátralépett, de nem haragudott. Enyhe, megbocsátó mosollyal az arcán, nézett fel a férfire:
  - Nagyszerű! Igazán örülök. De nekem nincs mit köszönnie!
  - De igen! Ha tudná milyen boldoggá tett engem!- ez nagyon őszintén hangzott a férfi szájából. - Mondja, eljönne ma velem ebédelni?
  Albertina elkomolyodott, de nem fordította el tekintetét a férfiétól:
  - Ez igazán nem szükséges! Nem tettem semmi különöset, tényleg!
  - Óh, ön félreértett engem. Nem csak ezért szeretném. Hanem, hogy jobban megismerhessem. Ön annyira kedves!
  - Igazán köszönöm, de nem fogadhatom el- hangzott a csendes válasz.
  - De hát miért nem? Csak egy egyszerű ebéd…
  - Nem szeretném. Köszönöm! De nagyra értékelem a kedvességét- nézett határozottan a férfi szemébe.
  Adam érezte, hogy ez végleges válasz. Tudta, hogy nem szabad tovább nyomulnia, mert azzal mindent tönkre tehet. Hirtelen elkomorodott.
  - Értem. Hát akkor köszönöm az értesítést, és ha megengedi, elvinném a fotókat is – mondta, és minden további nélkül kiment az ajtón. Herbs urat szerencsére nem látta sehol, így sietve kiviharzott az utcára. A hűs szélben érezte, mennyire ég az arca.
  Rohant haza fele. Dühös volt magára.
  - Mi ütött belém! Ennek semmi értelme! Semmi esélyem! Nem az a kategória, aki a karjaimba omlik ebéd közben… mégis mit képzeltem?! – kínozta magát.- Ki kell vernem a fejéből! De amikor olyan gyönyörű volt ma is! – sóhajtott.

  Otthon kényszerítenie kellett magát, hogy lehiggadjon végre és hozzáfogjon a munkájához. Elővette az eredeti fényképeket, amiket még Marknál készítettek. Ezek alapján könnyedén beazonosította azt a három üveget, amire az ábrán talált X jelek utaltak. Kicsit meglepőnek találta, hogy a fotók szerint ezekben az üvegekben a Mikkeli nevű gyanta, vörös gomba és a Lawsons whiskey volt. Feltéve, hogy az üvegek tartalma nem változott időközben, a Kastov kristály két finn gyógynövény porának alkoholos kivonata lehet?...
  - Igaza van Marknak, ez valóban nem tűnik valami világrengető titoknak- gondolta Adam.- Hát ezzel nem tudok most mit kezdeni! Csak akkor lehet kideríteni, hogy van-e ennek bármi értelme, ha Mark meg tudja szerezni az alapanyagokat, már ha egyáltalán léteznek!
  Adam teljesen lelombozódott. Ez egy zsákutca, gondolta és felhívta barátját, hogy elmondja, mire jutott.
  Mark egyáltalán nem osztotta kétségeit. Mint kiderült, egész vasárnap az internetet bogarászta, aznap reggel óta pedig mást sem csinált, mint telefonálgatott, hogy megszerezze, amit akart.
  - Éreztem én, hogy a gyantának és a gombának különös jelentősége lesz! – harsogott a telefonba diadalittasan. – És mondtam azt is, hogy bízza rám nyugodtan! Örömmel jelenthetem, barátom, hogy szerdán, légipostai küldeményben megkapja őket!
  Az öregúr beavatta a részletekbe, miszerint délelőtt beszélt jó néhány emberrel és eljutott egy finn erdei gyógynövényekkel foglalkozó céghez, aki hajlandó elküldeni Adam címére egy kisebb mennyiségű gyanta mintát.
  - A fő probléma az volt,- mesélte Mark-, hogy nem tudtam megmondani, melyik fenyő gyantáját szeretném, tudniillik arrafelé számtalan faj található.
  Végül megállapodtak a céggel, hogy a Mikkeli környékén őshonos lucfenyő-fajta gyantájából küldenek friss mintát. A vörös gomba ügy még problémásabbnak bizonyult. Hivatalosan nem tartanak nyilván egyet sem vörös gomba néven, a körülbelül 30 féle erdei gombafajtából, ami a környező erdőkben nő.
  A finn biológus ezért azt javasolta, hogy küld nekik néhány darabot egy nem mérgező trombita gomba fajból, amelynek sötétvörös a kalapja, és amit a népnyelv ezért vörös gomba néven emleget.
  Mark mindeközben azt is megtudta, hogy a XX. század elején létezett Finnországban egy szervezet, a Márták. Ők tanították meg a szegény népnek, hogy mi az, ami ehető az erdőben, pl. gombák, bogyók, és melyik fa kérgéből lehet kávét főzni, például háború idején.
  - Lehet, hogy a mi emberünk is tagja volt a Márták szervezetének, és tőlük származik a titokzatos kristály receptje is- lelkesedett Mark. Hallhatóan élvezte a hatást, amit keltett. Adam le volt nyűgözve!
  - Az ön számára tényleg nincs lehetetlen Mark, bizonyára ezt is kideríti előbb-utóbb!- mosolygott Adam. – Én pedig garantálom, mihelyt megjön a küldemény, megyek a laborba és kiderítem, mit tudnak ezek a különös növények. Úgy tűnik, egy alkoholos kivonatot kell készítenem a gyanta -, és a gomba por 2:1 arányú keverékéből.
  - Remek, remek! – hangzott az öregúr kedvenc szavajárása –, már alig várom, hogy a kezemben tarthassam az eredményt! Bármi lesz is az!
  Majd szokása szerint hirtelen témát váltott:
  - Mi a helyzet Paul irodájával? Jelentkeztek?
  - Igen. Holnap reggel megyek hozzá.
  - Nagyon helyes! Sok sikert fiam! És mindenképp szóljon, ha megérkezik a posta! Tudni szeretném, hogy rendben van-e!- búcsúzott el az öregúr.

  Adam este úgy döntött beszámol Lucy-nek egy hosszú email-ben az elmúlt hetek eseményeiről. A lány, a maga kedves és figyelmes módján, most is gondját viselte a távolból, és Adam szerette volna ezt viszonozni. Lucy jól érezte magát otthon és már nem bánta, hogy a Softsell-től elküldték. Anna viselkedését azonban így utólag is megbocsáthatatlannak találta.
  Adam a levélírás révén szeretett volna megszabadulni Albertina elutasításának fájó emlékétől is, ami akarata ellenére érzékeny lenyomatot hagyott lelkében.

  A másnapi interjút Paul irodájában tartották. Hárman vettek részt a beszélgetésen. Paul, érkezésekor bemutatta Adamnak egyik üzlettársát, aki a személyzeti ügyeket kezelte. Az urak tájékoztatták, hogy az új terület közvetlenül Paulhoz fog tartozni.
  Már kijelöltek két kapcsolódó irodát is, a kiválasztandó vezető és asszisztens részére, valamint egy tárgyalót az ügyfelek számára. Mindezzel érzékeltetni kívánták, mennyire fókuszban van náluk a kérdés. Paul megkérdezte Adamot, gondolkodott-e a lehetőségen és szívesen belevágna-e, annak ellenére, hogy ez lényegesen kisebb feladatnak tűnik, mint amit legutóbb végzett.
  Adam őszintén elmondta, hogy már három hónapja nem dolgozik, és örül ennek a lehetőségnek. Valóban más, mint amit eddig csinált, mondta, de amit a cégről tud, az inspiráló számára, és bízik abban, hogy ha jól csinálja a dolgát, akkor „nőni” fog ő is a céggel együtt. Ez így volt az első munkahelyén is.
  Paulnak és társának tetszettek Adam válaszai. Miután meghallgatták, azzal búcsúztak el tőle, hogy valószínűleg még aznap estig jelentkeznek a válaszukkal, illetve ajánlatukkal.
  A fiatal férfi pozitív várakozással távozott tőlük. Érezte a kölcsönös szimpátiát, aminek jelenlétében természetes önbizalma visszatért és egészen biztos volt abban, hogy megállná helyét. Tudta, hogy szívesen dolgozna Paullal.
  Mark ajánlása sokat nyomott a latban mindkét oldalon. Erősítette a bizalmat egymás iránt.

  Nem akart egyből hazamenni, ezért tett egy nagy sétát és élvezte a márciusi napsütést. Megvendégelte magát egy finom ebéddel egy belvárosi étteremben. Elmélázva kortyolgatta a kávéját, mikor hirtelen megpillantotta Annát, az étterembe belépni. A nő egyből észrevette. Mindig, mindenhol képes volt arra, hogy másodpercek alatt feltérképezze a helyiséget, mint egy prédára éhes ragadozó. Késő volt eltűnni, pedig ő volt az utolsó ember a földön, akivel Adam találkozni szeretett volna.
  - Nahát, nahát, micsoda meglepetés! Látom javul az ízlésed a gasztronómia terén- lépett oda hozzá minden teketória nélkül a nő.
  - Már éppen indulok!
  - Ugyan, ugyan! Ne menekülj már ilyen látványosan! Leülök egy percre hozzád. Ne félj, egyedül vagyok!
  - Nem hiszem, hogy valaha féltem bárkitől is. Egyszerűen nem szeretnék veled beszélni- emelkedett volna fel a székből a férfi.
  Anna egy határozott mozdulattal visszarántotta a karjánál fogva a székre. Ez annyira meglepte Adamot, hogy akaratlanul is engedelmeskedett.
  - Ne csinálj jelenetet, ha lehet!- sziszegte a nő- egyébként is megtaláltalak volna. Megtudtam a címed a személyzeti osztálytól. Nekik megadtad, mert ők küldték ki az adóbevallásodhoz a papírokat. Emlékszel?- kérdezte győzelemittasan.
  - Mi a fenéért nem szállsz már le rólam?!?- Adam kezdett dühös lenni.
  - Mert szeretjük egymást!- válaszolt Anna és kihívóan nézett a férfi szemébe.
  - Te teljesen megőrültél! Én biztosan nem szeretlek! Lehet, hogy soha nem is szerettelek!
  - Nem hiszem el! Tudom, hogy kívánsz engem, ugyanúgy, mint régen!- húzta ki magát a nő a széken. Ez a mozdulat kiemelte mély dekoltázsát, puha fekete pulóverében. Oldalt ült a széken és kinyújtóztatta hosszú lábait, szűk miniszoknyájában. A szomszéd asztaloknál ülő férfiak sasszemmel vették le mozdulatait. Anna minden tekintettel tisztában volt.
  - Te beteg vagy! - Adam viszolygott a nőtől. - Most felállok és elmegyek. Nem akarlak többet látni és tudni sem akarok rólad!
  - És ha elmegyek hozzád?


  e-Könyv

 • Cikkszám
  9789630862516
Webáruház készítés