Új jelszó kérése
Termék részletek


Aszlányi Károly: Az Északi-park felfedezése_MOBI

Aszlányi Károly: Az Északi-park felfedezése_MOBI
390 Ft

Aszlányi Károly kisregénye könnyed és szórakoztató folytatása a "Kalandos vakáció" című regényének. Ott is, itt is egy kamaszcsorda kalandjait olvashatjuk sok-sok humorral fűszerezve, miközben kalandról-kalandra bukdácsolnak tanárjaik óvó karjai által kísérve. "Az Északi-park felfedezése" Ausztriában, egy sítúrán játszódik, ahol hőseink persze mindent félreértenek, ahol a diákcsínyek balul ütnek de - ám a végére minden jóra fordul. Mosoly nélkül lehetetlen végigolvasni, s amint az első mosoly megjelenik a nyájas olvasó arcán, nos, attól a pillanattól letehetetlen a mű. (a Kiadó)

 • Részlet a könyvből:

  Hogy expedíciónknak tudományos jelleget adjunk, a Zinnkogel-hegycsúcsot elneveztük Keleti Sarknak és első és legfontosabb feladatunk ezen – számunkra ismeretlen – vidék meghódítása volt. Tudtuk, hogy ez nem fog mindjárt sikerülni. Azonkívül még egy másik tudományos jellegű feladat is állt előttünk: az Északi Park felfedezése. Almenhof vadaskertjét, amely valami gróf tulajdona s egészen a hegyek közé nyúlik fel, nevezték így. Első kirándulásunk az Északi Park vidékének szólt tehát. Felcsatoltuk a sítalpakat és a tanár úr vezetésével elindultunk. Eleinte lassan emelkedő, havas mezőn kaptattunk felfelé. Kristálytiszta levegő, kemény hideg, szikrázó kék égbolt foglalatában kisebb-nagyobb cukorsüvegek ágaskodtak – ez volt a táj. Kisebb lejtőkön pompásan siklottunk lefelé. Elértük az Északi Park-vidéki jégmezőkhöz. Száz méterre előttünk sötétzöld fenyőerdő meredezett.
  – Halló - kiáltott a tanár úr –, most mind a négyen teljes irammal utánam!
  – Négyen?! – kérdezte a báró – de hiszen mi csak hárman vagyunk!
  Hirtelen körülnéztünk. Valóban, a báró fején találta a szöget. Hol van Lexi? Lexi láthatatlanná vált.
  Keresni kezdtük. Szerencse, hogy a sapkája csücske kilátszott a hóból, különben még most is ott ülne abban a rejtett gödörben, amelybe beleesett. Nagyon jól mulattunk rajta, mulatságunkat csak az mérsékelte, hogy később sorra mi is beléptünk egy-egy ilyen gödörbe, amelyet Üsti szerint a bennszülöttek ásnak, síelők fogságba ejtésére. Az Északi Park alsó részét meghódítottuk a délután folyamán. Ez a vidék tele van őzekkel, szarvasokkal és vaddisznókkal. Lexi észre is vett egy vaddisznót, amikor kissé elkalandozott tőlünk. Hangos segélykiáltásaira odarohantunk, éspedig éppen jókor. A disznó már a földet túrta. Üsti villámgyorsan lecsatolta a sítalpait és haláltmegvető bátorsággal ütlegelni kezdte a vadkan fejét. A szörnyeteg nagyon meglepődött, de még jobban a kanász, akit a visítás csalt elő. Én mégis azt állítom, hogy vadkan volt és nem szelíd: bizonyosan a kanász tévedett.
  Kecskéssy tanár úr egy éles lejtőn előadást tartott Lexinek a krisztiániáról és a telemarkról. Lexi ugyanis kitűnően síel, csak megállni nem tud. Egyesek szerint viszont ez a legfontosabb.
  A tanár úr is azt mondta: – Hiába tudsz siklani, ha képtelen vagy arra, hogy abbahagyd, amikor kell.
  Lexi félórai nehéz munka után nagyszerűen abba tudta hagyni, viszont elfelejtett siklani. Annyira összezavarodott, hogy azt sem tudta, melyik a lába és melyik a keze.
  Mindannyian megéheztünk. A tanár úr egy rúd szalámit hozott magával, valamint kenyeret. Mindenki megkapta a részét, csak Lexi nem. Az ő részét a tanár úr legurította a lejtőn. Lexinek utána kellett siklani, és mondhatom, nagyszerűen megállt ugyanabban a pillanatban, amikor a szalámi. Az éhség csodát művel.

 • Cikkszám
  9786155295027
Webáruház készítés