Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Tóth Béla: A spiritizmusról MOBI e-könyv

Tóth Béla: A spiritizmusról MOBI e-könyv
690 Ft690

FOGLALAT

A spiritizmusról
A sétáló forint
Lélekjelenések
A médiumok
Kísértetek
A messzeérzésről
A gyógyító médium
Jettatura
A másvilági hangok bírálata
A borjádi halottlátó
A halottlátó asszony
Akszákov
A ráimádkozás
Az ismeretlen

 • Részlet az e-könyvből:

   

  A következőket Gyönkről írja nekem egy tudományos műveltségű gazdaember:
  Én is voltam Borjádon. Voltam pedig ezelőtt egy évvel, a gyönki járásbíró társaságában. Odamenetelünk oka az volt, hogy egy ügyvéd családja hazajött Borjádról és egy özvegy úri nőnek azt az üzenetet hozta a halottlátó asszony révén, hogy elhunyt férje hívatja őt, mert sürgős beszélni valója van vele. Az özvegyet éjjel, álmából verték fel az üzenettel. Képzelhető a rémület, melyet az értelmes családtól hozott mysticus üzenet okozott!
  Az éltes özvegy nem mert átmenni Borjádra. Mi - a járásbíró és én - átmentünk; persze előre jót mulatva a történendőkön. - A tanítókénál, kölcsönös bemutatkozás után, helyet foglaltunk. A szoba félhomályban volt. A csodaasszony székében ült. A tanító beszélt feleségének isteni küldetéséről. Az idő múlt, beszélgettünk. Egyszerre elaludt a tanítóné.
  A tanító odalép és azt kérdi:
  - Jézus szent nevében, ki van itt?
  A tanítóné, mint a másvilág közvetítője, ezt feleli:
  - Árpád apánk.
  S elmondott Árpád apánkról mindent, amit csak tudott. Aztán fölébredt, majd megint elaludt. Sorra következett aztán Kont István, Deák Ferencz stb. A nagyok után végre jöttek azok, akiket mi hívtunk: a járásbíró anyja, elhunyt ismerősei és végül gróf Szápáry Géza tőlem idézett lelke.
  Én a bérlője voltam a néhai grófnak, jól ismertem azért hívattam.
  - Kegyelmes uram, mondok, megismer-e engemet?
  Persze megismert, hiszen bemutatkoztam a tanítóné asszonynak.
  - Tehát, kegyelmes uram, így folytattam, tiszteletet hozok apámtól. Tegnap beszéltem excellenciád kedves fiával, Károly gróffal. Másik két fiát, László és Pál grófokat régen nem láttam. Mit üzen excellenciád Károly grófnak, ki fiai közül leggyöngédebb volt nagyméltóságodhoz? Ő most otthon, Sorok-Ujfalun gazdálkodik és imádkozik.
  - Tiszteltetem és csókoltatom kedves Károly fiamat! mondta gróf Szápáry Géza lelke a halottlátó tanítóné szájával. Mondja neki, kérem, hogy csak imádkozzék sokat, sokat!
  És még jó darabig beszélgettünk mi így a kegyelmes úrral az ő kedves fiáról, Károly grófról. E nemes ifjúnak azonban van egy kis hibája; az, hogy soha sem élt e világon. Gróf Szápáry Gézának csak két utóda van: László és Pál. Azt a Károly grófot én találtam ki.
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633987988
Webáruház készítés