Új jelszó kérése
Összehasonlítás
E-könyv és e-book
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Sienkiewicz A harmadik EPUB e-könyv

Sienkiewicz A harmadik EPUB e-könyv
690 Ft

Wladek tehetséges ifjú festő, aki a pogári családból származó Kaziának udvarol. A bohém festő életmódja, és a jövendőbeli após és családja elvárásai azonban ütköznek. Minden megváltozik azonban, midőn Varsó arról értesül, hogy Wladek képét a párizsi Szalon különdíjával és hatalmas pénzjutalommal honorálják. A hírnév szárnyra kapja Wladeket, s bizony szerelme Kaziával további akadályok elé kényszerül, amikor Wladek megismerkedik a csodaszép Ilona hercegnővel. És akkor miért a harmadik a címe az elbeszélésnek? Nos, a titokzatos harmadik nő kilétére is fény derül, s arra is, hogy kit választ Wladek...

 • Részlet az e-könyvből:

   

  VI.

  Még arra indítanak, hogy egy szép napon mindennek búcsút mondok.
  Milyen komédia! Mióta pénzt és dicsőséget szereztem, Suslowski minden várakozásom ellenére megvetéssel viseltetik irányomban.
  Ő maga, neje, Kazia, valamint az összes rokonai jéghidegek irányomban.
  Mindjárt az első este Suslowski kijelentette, hogy ha azt hiszem, hogy új állapotom eljárását befolyásolta, vagy ha azt hiszem, - mit egyébként magaviseletemről következtetni lehet - hogy családjának én nagy kegyelmet szolgáltatok, úgy hangsúlyoznia kell, miképp ha ő és neje egyetlen gyermekük boldogságáért nagy áldozatokra készek is, de ők, valamint a gyermek, az emberi méltóságok elvesztését nem kívánják. A mama még hozzátette, hogy az ő gyermeke tudja, hogy hol találhat minden eshetőségre menedéket.
  A jó Kazia védelmébe vesz, néha haragosan, de az öregek minden szavára figyelnek.
  Amint számat kinyitom, Suslowski ajkába harap és feleségére néz, mintha azt akarná mondani: „Tudtam, hogy így lesz.“ Reggeltől estig így gyötörnek.
  És mindez csupa tettetés, arra számítva, hogy a hálójukban maradjak. Valójában pedig a negyvenötezer frankomra áhítoznak, mert meg vagyok róla győződve, hogy a dolog éppúgy érdekli őket, mint engem, habár más okból is.
  A dolognak véget kell szakítani. Annyira vittek már, hogy majdnem azt hiszem, hogy aljasságot követtem el, hogy az aranyérmet és a tizenötezer frankot képemért kaptam.

  VII.

  Végre ünnepélyes eljegyzésünk napja elérkezett. Én egy XV. Lajosbeli divatszerinti, gyönyörű szép gyűrűt veszek, mely sem Kazlának, sem a szüleinek nem tetszik, hiszen az egész háztartásban senkinek sincsen fogalma az igazi művészetről. Kaziával is sokat kell majd foglalkozom, míg a nyárspolgárságot belőle kiirthatom, de miután ő szeret, a legjobbakat reménylem.
  Az eljegyzésre Swiateckin kívül senkit sem hívtam meg, sőt Swiateckit is arra kértem, hogy megelőzőleg Suslowskiéknál látogatást tegyen, de ő azt mondta, hogy bár erkölcsileg és testileg elzüllött is, de annyira még sem süllyedt, hogy még látogatásokat is tegyen - kellemetlen dolog. Suslowskiékat elő kell készíteni, hogy barátom különcködő, eredeti ember, de különben geniális festő és tetőtől-talpig becsületes fiú.
  Midőn Suslowski arról értesült, hogy barátom "kicsi“, „közepes" és „nagy“ hullákat fest, szemöldökét összehúzva azt mondta:
  - Miután mindig tisztességes emberekkel volt dolgom és tisztviselői pályám szeplőtlen volt, bizton reménylem, hogy Swiatecki úr is o tisztességes polgári házban a divatos szokásokat tiszteletben fogja tartani.
  Megvallom azonban, hogy e tekintetben sem voltam mindenképpen megnyugodva. Reggeltől fogva Swiateckival veszekedtem, mert mindenáron magas csizmákban akar megjelenni. Váltig erőlködöm, kérem, esdeklem.
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789634740872
Webáruház készítés