Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nagy László Mihály: Dröcsi és a mix faktor_MOBI

Nagy László Mihály: Dröcsi és a mix faktor_MOBI
1 390 Ft

TARTALOM

1. ELŐSZÓ
2. VAJÚDÁSOK NAPLEMENTE ÉS FELKELTE HATÁRÁN
3. KÖD ELÖTTEM, KÖD, UTÁLLAK
4. HITTE: VAN HITE
5. HŰ’ BELE BALÁZS
6. A CSILLOGÁS DISZLETEI
7. LÁTSZATOT LÁTSZ
8. FACÉR PRÉRIHARCOK
9. KIDERÜL, HOGY FELDERÜL
10. A VALÓ VILÁG CSODAORSZÁGA AZ AVARON
11. AMIKOR ALSZIK A NAP
12. HA SURRAN, CSEPPEN
13. TŰ A CSŰRBEN
14. BÁRDOLATLAN CSATABÁRDOK
15. HÉTFŐN, AMIKOR A NŐ SE FŰ
16. TERÜLJ, TERÜLJ HAPSIKÁM
17. VAGÁNY MAGÁNY
18. GILING - GALLANG, SZÓL A HARANG
19. AMIKOR A FÜLNEK NINCS FALA
20. VESZÉLY ESÉLY
21. EDD, AMIT ENNI KELL
22. CSÁMPÁS CSAPÁS
23. NE JÁTSZ A BŰZZEL
24. ROBBAN A BAMBA
25. EMBER TERVEZ, ISTEN SZERVEZ
26. LEGJOBB KULCS, A ZÁR
27. ÉN VAGYOK TE, TE VAGY ÉN, KI A NYERTES TE, VAGY ÉN
28. NEM AZ GYŐZ, AKI ERŐSEBB, AZ, AKI NEM VESZIT
29. A ZENÉS ARÉNA GLADIÁTOR HARCA
30. NYUGTÁVAL DICSÉRD, A LAPOT
31. A NOSZA EL VAN VETVE
32. RÉGI VÁLASZOK, ÚJ PROBLÉMÁKRA
33. SÖTÉTSÉGSÉG - A FÉNY GYEREKE
34. JÖTTÜNK, LÁTTUNK, NŐZTÜNK
35. A NEMLEHETBŐL, A LEHET
36. AZ APRÓ BETŰ, NAGY TETŰ
37. A MEGOLDÁS KERESÉS KULCSA - A PILLANAT
38. A HAGYJUK DALA
39. VAJÚDÁSOK NAPLEMENTE ÉS FELKELTE KÖZÖTT
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Részlet az e-Könyvből:

  GILING - GALLANG, SZÓL A HARANG

  Ami történt, a mindenkit kiakasztott, nézőt, hallgatót, m ismerőst, ismeretlent, műszakit, szakit, mindenkit. Dröcsi szinte kiesett, párbajoznia kellett. Ez volt, ami mások lélegzetét levegőkapkodásra cserélte fel. Egyedül Dröcsit hagyta hidegen.
  Eldöntötte, kilép.
  A színfalak mögött ép azon filózott, tegye ezt nyíltan, vagy csak egyszerűen énekeljen hamisan, amikor megszólalt a sósteló. Ez egy gyufásdoboznyi kis mobil volt, testvére annak, amit a lányának ajándékozott vásárfiaként, amikor visszajött egy angliai kongresszusról. A lánya keresztelte el S. O.S. telefonból, sóstelónak, s a lényege az volt, hogy mindketten, mindig maguknál tartják, s csak akkor használják, ha nagy baj van.
  A mobil, mint mindig, most is ott volt az inge zsebében a szíve felett. Azonnal felvette:
  - Mondjad kicsim, mi a baj.
  - Nem nekem van bajom, úgy látjuk, neked. De ne félj, itt vagyok veled, és tudom, hogy tudsz győzni. Szedd össze magad és verd le, győzd meg. Állj egy kicsit azt módja a nagyi, hogy fordítva, VERD MEG, ÉS GYŐZD LE.
  Szeretlek.
  Dröcsi akkorát kacagott, hogy a műszakiak rápisszegtek.
  De, ekkor már megszületett a döntés, nem meggyőzi. Meg fogja verni. Megveri. Ha kell a szó fizikai értelmében is.
  Ekkor jött a következő meglepi. Eszter. Ő is kedves volt, de nem a felesége.
  - Nézd, most, mint pszihológus fordulok hozzád. Csak annyit szeretnék kérdezni, van valami baj? Ez nem te vagy. Valami sántít, nem megy jól. Beszéljünk róla?
  - Közi szépen, épp most beszéltem a pszihológusommal. Adott egy megoldást. Nézd meg az eredmény, egy óra múlva meg lesz.
  - Rendben, csak tudod a munkám, végzem, de neked külön is a rendelkezésedre állok.
  - Én pedig azt hittem, hiszem, hogy a Zalánok segítségére állsz.
  - Balázs, ne bolondkodj, ezt az óta sem tudtad lenyelni, elfelejteni?
  - Nézd Eszter az ember, nehezen felejt, s az utóbbi időben túl sok mindent kellett lenyelnem és megemésztenem. Bocs, de most mennem kell.
  - Oké szorítok neked, s ha ügyes vagy, elmehetünk a Hadában. Csak a kezdet nehéz.
  - Igen, de a vég kiszámíthatatlan.
  Aztán jött a párbaj. Dröcsi talán az egész megmérettetésen, most először érzett izgalmat és bízni - nyerni akarást. Az, hogy nyer talán egy percig, sem képezte a vita tárgyét, de azt, hogy 3 - 1 lesz a győzelem aránya, s az is úgy, hogy az ellenfél mentor bevallotta, hogy jobb volt, de nem szavazhat saját gyereke ellen, azt senki sem gondolta. Az eredményhirdetés után jött is egy üzenet a sostelóra: TUTTAM.
  Innen arra Dröcsi újra régi lett. Mindenki gratulált neki. Eszter is, de Hada ajánlatra Drücsi azt válaszolta, hogy pont tegnap vett új bugyikat, mert nagyin tele volt a töke. Aztán jött Panna, nem sokat szövegelt, csak megpuszilta Dröcsit és magához szorította, nem beszélt Hádáról, turkálókról, csak a szemébe nézett. Ekkor Dröcsi lett a kezdeményező:
  - Dumálhatunk egyet, amikor van kedved.
  - Nem akartam rád erőszakolni magam, de ez elég nehezemre esett. Mikor és hol.
  - Ma délután, ott ahol a legutóbb.
  - Jaj de jó. Még meg van a viszkid.
  - Rendben, akkor túl van tárgyalva.
  A Panna nagybácsijának lakásában minden a helyén volt, s friss takaritás illata járta be a házat. A háziasszonya, csinos volt, a kívánatos határig el.
  A nappaliban, már ismert heverőre telepedtek, hevertek le. A beszélgetés nehezen indult, egyikük sem akart időjárásról, egészségről dumálni. Mindketten érezték, hogy valami fontos kerül a terítékre, a mai napon. Mégis Panna vágott bele.
  - Marhára izgultam miattad magam. Te mindig erőt adsz nekem.
  - Ezt jó tőled hallani. Én is szorítok neked, mindig. Sokat fejlődtél, főleg az érzelmek átadásában. Ebben az elején nem voltál a legjobb. Blazírt voltál. Most esélyes vagy.
  - De nem melletted. Te meg fogod nyerni. A párbajban bemutattad, hogy, nincs aki téged, legyőzzön.
  - Jó, hogy eljutottunk idáig. Erről akartam veled dumálni. Ha tényleg odáig jutunk, hogy kettőnk között áll a pálya, tied a babér. Én nem akarom megnyerni. Már eddig is elég volt. A párbajt csak azért nyertem meg, mert épp eldöntöttem, hogy kiszállok, amikor felhívott a lányom, hogy meg kell nyernem a párbajt. Ez a történet.
  - Dröcsi, ne hülyéskedj, nem adhatod fel, te vagy a legjobb, ezt mindenki tudja, a hátad mögött senki sem imád, sőt. Félnek tőled.
  - Nem tudom mind ez hogy van, de nekem kezd teher lenni. A hivatásomat veszélyezteti, s azt én nem dobom el. Azért nagyon megküzdöttem. Az éneklés az egy olyan adottság, amit kicsi korom óta hordok magamban, magammal. Nem tettem érte semmit, mert az úgy jött. Amióta idekerültem, dolgoztam rá, egy keveset, de ez nem jelenti azt, hogy hivatás lesz ebből is. Egy hivatás, nyugdíjig elég. Kettővel az ember nem éri meg a nyugdíjt.
  - Látod, ezt szeretem benned, olyan logikusan beszélsz, hogy, még ha ellene is vagyok valaminek, akkor is elfogadom, azt, amit te állítasz. Most is ez történik.
  - Na, akkor maradjunk e mellett. Nézd, én a kedvedért elmegyek, oly messzire, amennyire lehet. Ha megy a döntőig. Most vagyunk öten, két- három lépés és ott leszünk ketten. Ha, ez megtörténik, leülünk és megbeszéljük, hogyan teszzük, hogy te nyerj. De mindezt egy feltétellel, ha megígéred, hogy mindentől függetlenül elvégzed az egyetemet. Ha sztár leszel a kedvedért haza, megy hozzád a vizsgáztató bizottság, csak kérd, követeld. Ha nem leszel sztár, akkor is egyetem, csak akkor nincs más választásod. Na, áll a buli?
  - Természetesen. Ígérem. S tudod, mi a furcsa, eddig vagy megmondták nekem, hogy le kell, feküdjek valakivel. Vagy megkértek, hogy bújjak alá. Most meg én vagyok az, aki kéri ezt. Nem másért, csak pecsételjük meg mindezt.
  Dröcsi nem kommentálta az ötletet, de tény, hogy egész éjszaka pecsételtek.  AMIKOR A FÜLNEK NINCS FALA

  Dröcsi elégedetten jót le a színpadról, a közönség tombolt, most először volt teljesen biztos, hogy tovább lépett, magyarán dobogós lett, lesz. A mentorok, mind dicsérő szavakkal illették, de a legjobban Karcsi tetszett, s élvezte, hogy mindenki megtévesztő módon ismerte el a produkciót, csak kevesen értették szavai súlyát. Azt mondta:
  - Ez kemény volt, mindent beleadtál és kiadtál magadból. A legjobb úton haladsz arra felé, hogy a nevedet mindenki elfelejtse. Isten hozott a berkeimbe.
  Ez a titok, később kiderült, csak tiszavirág életű volt, két nap múlva a szemfüles firkászok már pelenkázták a pletyka rovatokban, hogy a Kiss Balázs nevet veszélyezteti a feledés magánya, mint a Horváth Karcsit.
  A cinkosság is, a dicséret is jól esett. A színpad mögött sétálgatott, s elmélkedett, amikor a vezérlő ablakán fura hangok szüremlettek ki, a hang kavalkádba, egy mondat ütötte meg a fülét:
  „Hívjatok mentőt, valaki kerítsen egy orvost”.
  Nem gondolkodott, rohant. A Mix faktor „agyában” egy megdöbbentő kép fogadta - a máskor precíz, céltudatos, néma csapat, most fejveszetten rohangált, kiabált vagy nyűszitve tapodott egy helyben. E helynek központjában, Kovács Csabi, az egyik mindentudó fetrengett, fulladozót. Dröcsi helyet szorított magának, letérdelt az áldozathoz és helyzetjelentést kért. Valaki máris sorolta:
  „Csabi egy nagyot ásított és pont akkor ott volt egy darázs, s bekapta. Aztán mind köhögött, öklendezett, lehet ki is, köpte, de az óta nem kap levegőt, fulladozik. Dröcsi megtapogatta, s máris látta, hogy ennek fele sem tréfa, egy perc alatt átvette az irányítást:
  „Most csend legyen, mindenki menjen a dolgára. Hívjanak mentőt, én kérek: alkoholt, de ne színeset: pálinka, vodka, viszki, rum, konyak, egy szikét, cutter is jó, egy csövet, gumicsövet, ha nincs egy vastagabb golyóstollat, tiszta törülőket, zsebkendőket, a legjobb lenne a fásli. De, mindezt gyorsan, s tűnjenek el innen, nincs más dolgotok? Itt tennivalótok nincs, s ha mind itt bámultok Csábinak, az esélyeit rontjátok.
  Na, ez hatott, nem mentek el, csak a háttérbe húzódtak.
  Dröcsi neki kezdett a szörnyű műveletnek.
  Gyorsak és célszerűek voltak mozdulatai.
  Kiválasztotta a legtisztább és legerősebb italt, a szilvapálinkát, azzal lemosta a szikét, majd kibelezte a golyóstollat, azt is megfürdette, majd kezet öblített, s egy kíméletlen műveletbe kezdett bel, kitapogatta páciens nyelőcsövének a porcait, majd kettőt széttágítva, vágott, precízen, mélyen és arra vigyázva, hogy főütőereket lehetőleg minél jobban kikerülje. Sikeres lett a beavatkozás, bár a vér így is spriccelt. Sokan belesápadtak, mások elfordultak, sokan öklendezve keresték az utat kifele.
  A keverőben közben ment tovább a munka, a producer bejött és arra a kérdésre, hogy megálljanak a dokira nézve, annak bólintására, hangosan kiáltotta:
  - Megállás nincs, szedjétek össze magatokat, mindenki végezze a dolgát. Hosszú reklám, az alatt mindenki összeszedi magát, még egy fél óra van. Aki nem bírja ki, az nem ide való, attól búcsúzunk. S ez komoly. Tessék: REKLÁM, HOSSZÚ. MIKROFONOK KI. Kapcsoljátok Balázst.
  - Balázs, jól nyisd ki a füled, NÉZZ A KETTES KAMERÁBA ÉS BÓLINTS HA ÉRTED. Csabi szinte meghalt, most a veszélyen túl van. De erről nem tud senki. Dóra tovább viszi az egészet, úgy ahogy szokta, te pedig forró dróton vagy végig. Érted? Bólints már. Úgy. Minden megy tovább. Ott benn minden oké: Nem vevődött észre semmi? Na, így legyen ezután is. Ez nem főpróba, valós vészhelyzet. Tudod, mit jelent. Na Jó akkor. Még egy fél óra.
  Közben Dröcsi mint egy magának mondott, de mindenki a szavait figyelte.
  - Kurva darázs a légcsövet csípted meg, elzártad a levegő útját. De Csabikám te ezen a golyóstoll csövecskén fogsz szuszogni, amíg hozzák a csővet, aztán bestoppolunk szépen, de most szuszogj már, mert ha nem elpatkolsz, s én hullákat utálok stoppolni. Gyerünk, na, így szépen, jól van, ütemesen, ki, be, ki be. Javul a pulzusod, jól van, jön a színed. Így kell ezt…
  - Balázs, a reklám után belépsz, ez az adásvezető Sanyi hangja volt. van sztorid, egyet dobjál be, az angol, avagy az amerikai X Faktor pletyóiból. Bal felső hetes reflektor a közönségre, pászta, panoráma, kettes kamera követed. Klárika kérem a szavazat előzetest. Klárika a francba bele, mi ez, megmondtam, hogy a cigánylány az első, ő megy a döntőbe, hányszor megbeszéltük. A könyökömet sem érdekli, hogy nincs elég szavazata, vegyél el a többiektől annyit, amíg neki lesz a legtöbb. Nem kell neki 15000 szavazata. Ha a másiknak van 2, neki legyen három, az már hetven százalékkal több. Matematika az egész! Szavazni belülről, hogy az kintinek tűnjön, senki sem tud. De törölni innen belülről annyit tud amennyit akar. Nem amennyit akar… Annyit, amíg a cigánylánynak legalább eggyel több lesz. Dröcsi, Dröcsi… kit érdekel, bármennyire is ő a legjobb, legyen ő a második. Csipkedjétek magatokat, mert kiváglak mindeniket.
  Dröcsi keze kissé megremegett, behúzta a fejét a vállai közé. S rájött milyen rossz, amikor a fülnek nincs fala. De akkora volt a kavarodás, a sürgés - forgás, hogy senkinek nem tűnt fel a nagy baki. Megérkeztek a mentők. A mentőorvos, amikor meglátta, keresztet vetett, majd átvette a beteget.
  - Kollega, mert az tuti, hogy maga orvos, még pedig egy nagyon jó doki, talán sebész. Ezt még én sem mertem volna bevállalni, de akkor ő már halott lenne. Megmentette, innen mi vészük át. Köszönöm, s ígérem a páciens is, megköszöni. Hordágyat, négyes csövet, fertőtlenítőt. tapasz gyorsan gyerekek, irány a kocsi, ne hívjátok a helikoptert, megmentették őt. Kedves kollega szép munka volt. Szabad a nevét, én Dr. Elekes Elek vagyok, és Ön?
  - Drö…Dr. Kiss Balázs.
  - Sebész?
  - Nem, családorvos, de sebészetből doktoráltam.
  - E felől semmi kétségem. Ha nincs itt, már betegünk sincs, csak hullánk. Bocsi, de szuper volt az elképzelés és a kivitelezés. De megengedsz egy tanácsot, mint orvos az orvosnak? A rögtönzött fertőtlenítő készletből, húzz egyet meg, olyan fehér vagy, hogy mindjárt elviszünk. Én a pálinkára vagy a rumra szavaznék.
  - Jó nekem a Jack Daniel's is. De most már én is érzem a szükségét.
  e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633980002
Webáruház készítés