Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nagy László Mihály: Dröcsi és a mix faktor_EPUB

Nagy László Mihály: Dröcsi és a mix faktor_EPUB
1 290 Ft

Mi történik akkor, ha egy távoli, kis faluból, netán a határon túlról, elindul egy magyar ifjú a világot jelentő tehetségkutató műsorba, és ott sikerrel szerepel? Nos igen, a rivaldák másik oldalán másként fest a siker, és a sikerhez vezető út sem oly egyenes, mint azt velünk elhitetni próbálják.
Nagy László Mihály erdélyi író friss szemmel, kellemes nyelvi humorral és sodró cselekményvezetéssel mutatja be egy szépreményű orvos útját a tehetségkutatóban, egészen a döntőig, s vissza... (a Kiadó)
e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Részlet az e-Könyvből:

  LEGJOBB KULCS, A ZÁR

  A maximálisra felpergetett motrok után a kerekek pörögtek és beindult a Nagy Futam. Mindenki ideges izgatott és lámpalázas volt.
  Még Dröcsi is, pedig neki ez nem volt a kenyere, de ez alkalommal már nem is magáért, Pannáért tette, azt, amit tennie kellett. Senkinek nem tetszett semmi. A fodrásznak a frizurák, a zenetanárnőnek, a hajlítások, a koreográfusnak a kettőt jobbra felet hátra, a világosítónak, a fények, a színpadi titkárnak a díszletesek, a díszleteseknek a színpadi titkár.
  Tehát, ment minden szokás szerint. A szökés mindenkihez közel állt.
  Hatalmas közelharc után a Lekvárzsibbasztók buktak. Kibuktak.
  Maradt Dröcsi és Panna.
  A forgatókönyv eddig működött. Komplikált volt, de jól zárt. Ekkor jöttek mindketten rá, hogy a legjobb kulcs a zár.
  Zártak is becsületesen, minden lépés után.
  Kerülték egymást.
  Külön feküdtek, külön keltek.
  Egyedüli, ami volt köszöntek egymásnak, és bájosan mosolyogtak.
  Felkészülni nem volt idő, jött a végleges csata. A döntő.
  Közben a média ontotta a reklámnak szánt anyagokat, főleg azt a kettőt, ahol Panna mindent megoszt Dröcsivel, Dröcsi pedig inkább marad orvosnak, min énekesnek.
  A visszhangok nem maradtak el.
  Dröcsi rossz fiú lett.
  Panna tündérlány - nem cigánylány.
  A zár kattogott, úgy tűnt a jó kulcsot forgatják benne.
  Panna, a mikrofonnal a kezében, a zabbal ott feldugva, settenkedett a színpad felé, Dröcsi megfogta kezét, s a fülébe súgta:
  - Minden a legnagyobb rendben. Dobj bele mindent, úgy, ahogy jön, nincs amit veszíteni, hisztizz, dobjad magad, mindent bele, ami jön belülről. Ha elcseszed, én jövök utánad, s ha kell idiótát, játszok. Ne izgulj, este a parkett alatt belógok, és akkor reszkethet a bugyogó rajtad, addig nem. Na, veled vagyok, menj.
  - De nézzél a függöny mellől neked énekelem.
  - Tévedés, NEKÜNK. Pasli.
  Hogy Dröcsi szavai váltották ki Pannából, ami következett, azt soha nem fogják tudni. De amit dobott a színen, attól mindenki kiakadt. Madonnától Spears-ig mindenki jegyzetelt. Karcsi pedig szinte kért egy jeget dupla viszkivel.
  Dröcsi tudta, nyertek, mármint Panna nyert. Ő csak a normálist kell, hozza, semmi ultrával. Megy a buli.  ÉN VAGYOK TE, TE VAGY ÉN, KI A NYERTES TE, VAGY ÉN

  Dröcsi nyugodtan lépett fel, semmi nem zavarta. Az az majdnem semmi, de az a kicsi semmi se zavaró volt, csak örömszerző és félő, hogy olyan jót hoz, hogy veri Pannát. A harmadik sorban ott ültek doktor társai, az egész banda, s közöttük ott visított Fruzsi. A gazemberek egy szót sem szóltak. Meglepi volt a javából.
  „Lesz, aminek lennie kell.’ - gondolta, a lánya szemébe nézett és belekezdett. Talán soha ilyen jót nem produkált. A közönség extázisba esett, mindenki lábon állva tapsolt, s őrjöngte a nevét. Nagyon jól eső érzés járta át, az egész lényét. Arra gondolt, amit akkor, ott halott a stúdióban. „a cigánylány kell, nyerjen,” Remélte ehhez tartják is magukat. A produkció csúcsa az volt, amikor Fruzsi mindenkit kicselezve, felfutott a színpadra, s rácsimpaszkodott, majd a fülébe súgta:” Marha jó fej voltál:”
  Közben megjelentek a sablonképek és a szavazások százalékos arányát mutatták. 52% - a 48%-kal. Dröcsi remélte ő a második, a 48-as. De még volt egy nap, s a holnapi fellépés hozza döntést, addig mindenki szavazhat. Beleértve a producer embereit is.
  De ez nem az ő dolga, neki most csak a lánya, meg a haverei számítanak ha el tud jutni hozzájuk a, rajongok úgy gyűrűbe zárták, hogy ez nem lesz könnyű. Puszi jobbra, balra, aláírások és közös fotók véget nem érő sorozatai. Amikor Panna gratulált a fülébe suttogta:
  - Nagy pimasz vagy. Megvertél, te vagy a győztes.
  - Ma és most itt, lehet, de holnap Miss. Faktort ünneplünk. Higgy nekem.
  - S ma este mi lesz?
  - Este, ahogy megbeszéltük, együtt leszünk, mind, éjszaka már foglalat vagyok. Fruzsi a nagy pimasz ő tényleg legyőzött téged. Szabit ideküldöm, vele lépjél le, nem jó, ha most együtt látnak minket. Kajálás közben értékelünk.
  - Oké, csak szólj Szabinak, hogy raboljon el.
  A szüzek elrablása Andersen volt, amellett amit Szabinak véghez kellett hajtania. Már azon volt, hogy elkiáltja magát, hogy orvos és álljanak félre. De hamar rájött, hogy az incognitónak nem ez a javasolt útja.
  A nehézkés indulás után minden ment, mint a karikacsapás, csak nem a karikák, hanem a lovak közé csaptak. Szabi be sem húzott az előre megbeszélt parkolóba, mert Dröcsi lámpázott és intette, hogy követi őket, hisz Szabi tudta az utat, egyik rokonának a hétvégi palotájába tartottak, vacsorára, mert az kizárt volt, hogy csendben, feltűnés, dedikációk, sajtó hiénák nélkül egy falatot eltudtak volna fogyasztani, vagy egy szót tudtak volna egymással váltani.
  A megegyezés ellenére, a palota, ami tényleg palota volt, nem volt üres. Ezt már a távolról bemért füstölgő kémény is előre jelezte. Fiatalos lendületű takarékos menyecske fogadta őket egy fiatal - idős sok poronty fogadó bizottsággal, akiket a háziasszony csitítgatott, ő volt Szabi nagynénje,
  - Fáradjanak be, doktor úr szólíthatom Dröcsinek?
  - Természetesen, hirtelen nehéz is lenne az otthoni hétköznapjaimba, visszacseppeni. Én Dröcsi, ő Panna, s kit tisztelhetünk?
  - Emmama, Szabi édesanyjának a húga. Szabikám, be kellett fűtenem, itt hideg van, kaja meg semmi sincs. De ahogy mindent megmutattam és átadtam, el is tűnünk innen, biztos fáradtak vagytok, te a hosszú úttól, a művészek a fellépéstől. Nagy megtisztelés számunkra, hogy két döntősnek adhatunk otthont, meg neked kicsi Szabikám. Na, tűnés mindenki, hagyjátok már békén őket, több aláírás dedikálás, fotózás nincs. Na, gyerünk, nézzünk szét. Nem egy nagy úri lak, de van minden, hideg víz, melegvíz, villany, internet, Béla a férjem épp azt bújja, meló nélkül itt sem tud létezni. Béla, hagyd már abba, jött Szabikam a két, faktorossal.
  - Isten hozta, szia Szabi. A két döntős? Na, ki lesz a nyertes?
  - Már meg van.
  - Ki?
  - Panna, a Lady faktor, és a Mister Faktor.
  - Ez, az igazi. Tetszik. Balázs én magát, amikor először lépett fel, megismertem, amikor Szabiéknál voltunk, ott futottunk össze. Akkor is gitározott. Én már akkor tudtam valami, bujkál magában, akkor azt hittem kukac, erre kiderül tehetség.
  - Na, jöjjenek be, egy kupicával be kell, kapjunk.
  - Te már biztos nem Béla, egy félóra múlva megyünk haza. Te vezetsz.
  - Miért, te már ittál egy kupicát?
  - Béla, mit gondolnak rólam a vendégek?
  - Pont azt, amit rólam gondolnák, ha nem innék meg velük egy pohár pálinkát. Jól tudod a filozófiámat: Nem a pia hozza az alkalmat, az alkalom a piát. S ez pedig nagyon ritka alkalom, na, prosit, egészségünkre.
  - Indulás, mert este lesz mire, én, hazatekerem.
  - Na, kihörpintik pálinkájukat, szedik lábukat serényen, s haza mennek a legények, és leánykák…
  Ez után, por előttük, por utánuk és Dröcsiék lettek a porta urai. A terv egyszerű volt és velős. Kaját készitenek, tálalnak és jöhet a nagy duma parti. Bár, meg volt szem szájnak ingere, Dröcsi könyörgőre fogta:
  - Szabikám, igaz, hogy nem illik, de…
  - De, igen, de te raksz, tűzet, esetleg sütni segítünk. Te, Panna még nem ismered. Ha mandzsúriai ikra lenne, fácán sülttel, a doktor úr, sült szalonna nélkül éhen pusztulna.
  - Na, ezt az oldalát nem ismertem, eddig.
  - Hajaj, s még mennyit nem.
  Dröcsi nem kommentált semmit, fütyörészve rakta, tűzet. Panna a szalonnát készítette és a kenyereket, Fruzsinával.
  Szabi pedig az italt kezelte. Betyárosan.
  Egyet - egyet a két vendégnek. Kettőt magának.
  Állította, így a becsületes.

  Az estebédet a társalgóban terítették, hogy közben nézhessék a tévét. A Mix Faktor hírekben mutatták a szavazatok állását.
  50 % -50 %.
  Panna megjegyezte:
  - Kár, hogy nem lehet ez a végeredmény.
  - Nem lesz ez, Te nyersz.
  - Az nem biztos.
  - De igen, mert most elküldök egy, szavazatott és máris 51 - 49.
  - Apu, léci engedd, hogy én küldjem el.
  - Az nem jó, mert te rám szavazol, s akkor megint 50 - 50, s akkor Szabinak gyűlik meg a baja, mert az nyer, akit ő akar.
  - Nem baj, mert Szabi téged akar.
  - Honnan tudod, hátha Panna lenyűgözte. Ő mégis nő.
  - Ha ilyen egyszerű lenne most egy szavazattal, mi tudnánk melyik, vagyok én és melyik az apud. A két fantomkép mögött megtudnánk, ki rejtőzik, így nem tudjuk.
  - De hogy nem, Szabival kicsi korunkban játszódtunk egy szójátékot: Én vagyok te, te vagy én, ki a nyertes te, vagy én?
  - Ez jó, ezt én miért nem tudtam eddig, miért nem játszódtam?
  - Azért, mert akkor nem ismerted Szabit.
  Ebben a stílusban, tempóban ment a szöveg egész éjfélig. Bírták szusszal és borral, Fruzsi pedig kialkudta, hogy csak mind egyszerre feküdjenek le, ő is fenn maradt. A bulinak Szabi vetett véget:
  - Holnap hányra kell benn lennetek?
  - Tizenegyre. Jön a magyar szám, az angol, majd a duett. Közben a disz meghívottak, az értékelések és a döntés.
  - Akkor, sipirc lefeküdni. Megmutatom, ki hol alszik. Én a manzárdban, a helyemen, Te lenn a nagy hálóban, Dröcsi, Fruzsival a franciaágyasban, te Panni a kétagyasban. A két szoba átjárható, de nagyon csikorog az ajtó, főleg éjszaka.
  e-Könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633649992
Webáruház készítés