Új jelszó kérése
Termék részletek


Nagy Károly: A végzetes tánc_MOBI

Nagy Károly: A végzetes tánc_MOBI
440 Ft

TARTALOM

I. RÉSZ
A dráma előjátéka
II. RÉSZ
A dráma

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Dita elhelyezte holmiját a fülkében. Megtörülte könnyes szemét és az ablakhoz lépett. Elfásulva nézte, hogy lent, a perronon emberek vannak, férfiak, nők, akik barátot, szeretőt, rokont kisértek ki, ide, a vasuthoz. Valakit, aki elutazik...
  Ismét elfutotta szemét a könny. Most még jobban érezte elhagyatottságát. Most még érthetetlenebbnek érezte, hogy szülei ilyen ridegen és visszautasítóan bánnak vele.
  Aztán megmozdult a hosszú kocsisor, a kerekek mind gyorsabban forognak és Dita elment az ablaktól. Leült és kibontotta az egyik reggeli ujságot, amit a pályaudvaron vásárolt.
  Unottan és közönyösen lapozgatott az ujságban, egyszerre azonban megrándult, mint akit villanyütés ér. Szeme mereven és rémülten tapadt a nagybetűs címre és alcímekre:
  „Meggyilkolták Henryt, a híres táncos-artistát!”
  „A gyilkos beismerésben van!”
  „Holttest az előkelő politikus lakásán!”
  „Különös és izgalmakban bővelkedő eset foglalkoztatja a rendőrség bűnügyi osztályát. Tegnap, a késő esti órákban gyilkosság áldozata lett Henry, a híres és népszerű táncos-artista, polgári nevén Kátai Henrik.
  A rendőrségen, amely az ügyet különleges diszkrécióval kezeli, a következőket tudtuk meg:
  Tegnap este negyedtizenkettőkor kellett volna parkettre lépni a népszerű Henry-duónak a Casanova-mulatóban. A mulató művészeti vezetője tizenegy órakor nem kis izgalommal állapította meg, hogy Henry még nem érkezett be a helyiségbe. Partnernőjéhez, Lia Roppo-hoz fordult, hogy nála érdeklődjék a táncos iránt, a táncosnő azonban olyan izgatottan viselkedett és olyan felindult lelkiállapotban volt, hogy a rendező jobbnak látta a jelenlevő ügyeletes rendőrtiszthez fordulni.
  Lia Roppo - polgári nevén Sándor Lia - a rendőrtisztnek is zavaros válaszokat adott és olyan gyanusan viselkedett, hogy legokosabbnak látszott, ha az artistanőt előállítják a főkapitányságon.
  Sándor Lia kihallgatása folyamán többször idegrohamot kapott. Végül teljesen összeroppant és bevallotta, hogy féltékenységből megölte partnerét.
  A gyilkosság egyik előkelő politikusunk lakásán történt, ahová az artistanő követte áldozatát. A vallomásból kiderül ugyanis, hogy „a szép Henry” meglehetős sikerrel udvarolt a politikus leányának. A táncosnő, akit az áldozathoz a partnerségen kívül szorosabb szálak is fűztek, a politikus villájának egyik elhagyott folyosóján felelősségre vonta szerelmesét és felindulásában egy a kezébe akadt hatalmas kötőtűvel szívenszúrta.
  A holttest e pillanatban még a villában van. A továbbiakra nézve már megtörtént az intézkedés. A gyilkos artistanő kihallgatása tovább folyik...”
  Dita ernyedten eresztette ölébe az ujságot. Csak lassan szedte össze magát annyira, hogy gondolkozni tudjon.
  Henry tehát meghalt... még pedig náluk halt meg, ez kétségtelen!... És kétségtelen az is, hogy akkor még, amikor ő otthon volt..
  Egyszerre rettenetes gondolat villant át rajta.
  - Jó Isten! - mondta és halántékára szorította kezét, mert úgy érezte, hogy kipattannak rajta az erek - hiszen az anyám mindent tudott... apus is... megtalálták a holttestet és... és azt hitték... hogy én... hogy én voltam, aki... hiszen ez rettenetes!...
  Most élesen emlékezett minden szóra, amit anyja a csomagolás közben mondott neki.
  - Azt várta, hogy be fogom vallani! - gondolta. - Azt mondta, hogy mellettem lesz! Hogy bizzam benne!
  Még jobban megrémült.
  - Magára akarta vállalni! Igen, igen, egész biztos, hogy magára akarta vállalni! És azt hitte, hogy én tudom ezt! Azt hitte, hogy tudom és nyugodtan tűröm. Hogy hagyom!... Most már mindent értek! Mindent!...
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633986486
Webáruház készítés