Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lovas Ildikó: Spanyol menyasszony_EPUB

Lovas Ildikó: Spanyol menyasszony_EPUB
1 690 Ft

Lovas Ildikó a Kijárat az Adriára címû nagysikerû munkáját követő regénye a mai divatos nõirodalommal száll szembe, a test, az érzékiség nyelvét nem radikalizálja tovább, hanem „visszavesz” belõle, mivel rendkívüli tudatossággal újra és újra az ártatlanság nyelvén akar szólni.

A Spanyol menyasszony az erotikus krimi és a klasszikus lányregény mesteri ötvözete. A regény két síkon játszódik, az egyik az én-elbeszélõ kiskamaszkoráig vezet vissza, míg a másik a neves orvos-író Csáth Géza feleségének, Jónás Olgának az utolsó napját beszéli el, abból próbálja megfejteni az író és felesége kegyetlenül túlfûtött, és tragédiába torkolló kapcsolatát.

 • Részlet az e-Könyvből:

   

  Második fejezet

  Melyben kiderül, hogy menyasszonynak lenni fárasztó.

   

  A júliusi hőségben a szoba sarkában álldogáltam. Álltam egyik lábamról a másikra. Hófehér stiklában. Stikában szerettem volna, de nem lehetett, hiszen azért álltam ott, a szekrény előtt, hogy megbámuljanak. Jöjjenek az emberek és nézzenek. A karcsú derekam. Makacs szám. Gyönyörű frizurám. Párizsi ruhám.
  Éreztem a szekrényben fuldokló, a július végi hőségben izzadó bunda illatát. Levendula illata volt, fájdalmas, kesernyés, bódító illat. Ilyentől a legyek is megdöglenek. De lehet, hogy inkább az én gyomrom, epém volt ideges, összeugrott és nem viselt el illatokat, szagokat. Amiket különben is nehezen gyűrt le, dolgozott fel.
  Egyszer az udvarlóm, miután hazakísért, még nem akart fölengedi a kilencedikre, ahol abban az évben laktam, hanem a ház mögötti sötétben csókolózni akart. Ehhez nem sok kedvem volt, és nem csak azért, mert nem szeretek csókolózni, ilyen a természetem, hanem azért is, mert igen hideg november vége volt. Neki volt olyan a szája, az orrából áramló levegő, mint amit most érzek a szekrényből, a bunda zsebében elhelyezett levendula zacskóból. Nem volt kellemetlen, ezért is jegyeztem meg, nagyon is kellemes volt. A hidegben szívott cigaretta szaga átütő. Sokkal erőteljesebb, durvább, de mégsem bántó. Átfogta a derekam, ahol most a gyönggyel kivarrt puplin és selyem izzad. A keze fölfelé kúszott a télikabát alatt, a gerincem mentén, ott, ahol százhatvan gombocska remeg. A tarkómig zárt ruha nyakától a farcsontomig végigszórták a ruhát gombokkal, minden centire kettő fért: apróbb gombok tán nem is léteznek. Mondtam neki, hogy hagyja a kabátom, mert igen hideg van, ne tapogassa, lapogassa a gerincem, úgysem kúszhat a pulcsi alá, viszont a hideg beáramlik és befagy a fenekem.
  A gyerekeknek mondják – amikor nagyon-nagyon hideg van, január, disznótor, az alig virradó reggelben a disznó fölfújt, eres húgyhólyagja, a belezárt néhány szem kukoricával úgy csörög a pálinkás teát párologtató felnőttek kezében, akár egy hangszer –, eredj, szaladj ki érte, de aztán vissza a konyhába, mert olyan hideg van kint, hogy befagy a lukad.
  Nem is értettem, minek akar csókolózni, hiszen két órával korábban már csókolóztunk, sőt ennél sokkal több is történt. Vasárnap esti szerelmeskedés. Amihez különben nem is volt kedvem, de nem azért, mert nem volt jó, a végén mindig jó volt, hanem azért, mert untam az odáig vezető utat. De még ez sem eléggé igaz: szívesebben maradtam volna otthon filmet nézni, aztán olvasni, reggel ötkor anyám hangjára ébredni, a törökkávé semmivel nem összehasonlítható, bódítóan kesernyés illatára kelni. Más családoktól eltérően mi pohárból ittuk a kávét, nem apró csészékből. Nekem eurokrémes poharam volt, az alján két piros csík között egy fehér, az eurokrémet egyszerűen imádtam, ahányszor belekortyoltam a pohárba, a barna hab buborékai közt éreztem a világos és sötét krém egymástól elütő, mégis összetartozó illatát.

 • Cikkszám
  Kalli9788071499343
Webáruház készítés