Új jelszó kérése
Összehasonlítás
E-könyv és e-book
Toplista

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Termék részletek


Forró Pál: Kvittek vagyunk_EPUB

Forró Pál: Kvittek vagyunk_EPUB
540 Ft

Habkönnyű kisregény, szórakoztató végkifejlet, könnyed rajz a múlt század első felének budapesti főúri társaságáról, mely a hátterét adja ennek a remek kisregénynek. Gitta, az elkényeztetett dáma csak a társaságnak él: úgy véli, joga a gazdasgság, jőlét, semmittevés és pénzszórás. Ezért képtelen elfogadni, hogy egyszer csak a pénzcsap eltömődik: férje tönkrement. Ekkor derül ki, hogy férje is csak ekellék volt számára. Amikor Alfréd, a férj erre rádöbben, új életet kezd, és egy váratlan találkozás remek alkalmat ad neki a visszavágásra...

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Gitta a bridge-szalónba ment.
  A szalónt az elegáns dunaparti szálloda első emeletén bérelte Tárnokyné, egy tönkrement bankár felesége. Ő hajtotta fel régi ismerősei köréből a látogatókat. Elegáns kis meghivókat küldött szét és a nyomtatott szöveg alá még tintával is odairta sajátkezüleg: Látogatásodat okvetlenül kéri és elvárja Tárnokyné.
  Tárnokynéban egyébként sok üzleti érzék volt. Minthogy a bridge-szalónban fogyasztott teák után kapott percentek nagyon soványoknak bizonyultak, egyidejüleg ismeretség közvetitésével is foglalkozott. Társaságbeli urak és hölgyek feltünés nélkül köthettek ismeretséget a bridge-asztalok mellett. Senkisem talált ebben semmi feltünőt.
  Alig lépett be Gitta, Tárnokyné máris széles mosollyal sietett eléje:
  - Milyen gyönyörü vagy! Elárulom, te vagy a társaság attrakciója! Már szinte kinos, hogy az urak a többi nőt nem is veszik észre. Szédületes sikered van!
  - Ugyan ne beszélj! Ezt csak kedvességből mondod!
  - Esküszöm szivem, igy van. Mindenki beléd bolondult. Nem is sejted, hányan tapogatódznak már az urak közül titokban nálam, hogy lehetne-e reményük...
  - Szemtelenség!
  - Légy nyugodt drágám, alaposan megmondtam a véleményemet. Kérlek, ezek a mai erkölcsök! Szép kis tapasztalataik lehetnek a férfiaknak, ha magunkfajta asszonyokról ilyesmit fel mernek tételezni. Hát természetesen, a vendégeimet bemutatom egymásnak. De csak mint bridge-partnereket. Ez azonban semmire sem jogositja őket. De most látom csak: uj kalap? Nagyon sikkes. Drága volt?
  - Negyven pengő! Sajnos, spórolnom kell!
  Tárnokyné elszörnyedt.
  - Spórolni? Neked? Szivecském, te nem panaszkodsz, hanem dicsekedsz!
  Gitta kedvetlenül legyintett:
  - Hadd csak édesem. Mindenki maga tudja legjobban, hol szoritja a cipője. Alfréd nagyon lógatja az orrát. Panaszkodik, valami üzleti kellemetlensége akadt... Undok kis dolog.
  Tárnokyné mézédesen mosolygott.
  - Nem kell mellre szivni, aranyom! A férjednek olyan előkelő összeköttetései vannak. Majd kihalász hamarosan valami jó boltot. Hiszen tudod, minden az összeköttetés kérdése. Akinek ilyen remek felesége van, annak nem kell kétségbe esnie!
  - Hogy érted ezt? - kérdezte Gitta kissé megrőkönyödve.
  - Fiacskám, jegyezd meg, hogy a feleség felső kötelessége a férjét menedzselni. A mi társaságunkban majdnem mindig az asszony szerzi a férfi összeköttetéseit. A szellemes, szép asszony után szaladnak az előkelő emberek és ezek természetesen a férjnek is barátai lesznek. Egy kis kellemes flört, semmire sem kötelező autozás, ötórai tánc és... dől az üzleti alkalom. Mondd, emlékszel arra a szőke, markánsarcu férfire, aki tegnap melletted ült a játéknál?
  - A monoklis majomra?
  - Nem olyan majom az szivem... Egy millió pengőre becsülik a készpénzét. Textiles. Állami megbizásai vannak. Hallom, most akarja nagyobbitani a gyárát.
  - Mit érdekel ez engem?
  - No hallod!? Hát aki nagyobbit, az épitkezik. És az épitkezéshez épitész is kell. Ez a férfi beléd őrült. Figyeld csak! Most is ide néz. Majdnem felfal a szemével...
  - Te jó Isten, észre sem vettem, hogy itt van!
  - Most jött! Hát legyen eszed. Szerezd meg Alfrédnak a megbizást!
  - És Tárnokyné már előre nyujtott kézzel, elbüvölő mosollyal ment a férfi elé:
  - Pá kedves Imrédy, hogy van? Molnárnénak már megmondtam, hogy ma ön lesz a bridge-partnere. Nemde Gittácskám?
  - Boldog vagyok, nagyon boldog! - lihegte a férfi. Kissé kövér volt és ha izgatott lett, azonnal verejtékezni kezdett.
  Tárnokyné felhasználta az alkalmas pillanatot, mialatt Gitta ruzst rakott fel és Imrédy fülébe sugta:
  - Minden rendben van. Legyen ügyes. Az asszonyka bajban van.
  És jelentőset hunyoritva tovább ment.
  - Ha megengedi - mondta Imrédy Gittának - talán ne kezdjünk mindjárt játszani. Sokkal nagyobb gyönyörüségnek tartom az önnel való beszélgetést, mint a bridgelést!
  - Vigyázzon! Nem jó kabala kártya előtt udvarolni!
  - Nem veszithetek annyit, hogy ez a kis bizalmas kettes ne kárpótolna érte. Ne várjon tőlem tulságos elmésségeket, asszonyom. Tisztában vagyok azzal, hogy talán kissé groteszk vagyok az udvarló szerepében, de hát éppen a hozzám hasonló emberek tudják igazán értékelni a nőt és ami ennél fontosabb... be is bizonyitani azt, hogy minden áldozatra készek!
  - Vigyázzon! - nevetett Gitta - mert szaván fogom!
  - Parancsoljon! - mondta mohón Imrédy.
  - Azt hallom, hogy ön bővittetni akarja a gyárát. A férjem épitész...
  Imrédy kinosan feszengett.
  - Természetesen boldog leszek, ha kedves férjével megismerkedhetnék. A jövőben feltétlenül gondolni is fogok rá. De a mostani munkát már kiadtam másnak. Egyébként - mondotta kissé gunyos mosollyal - örülök, hogy ennyire őszinte. Igaza van, okos és modern asszony, aki nem szereti a komédiát és nyilt kártyákkal játszik. Szóval azt akarja, hogy megbizást adjak a férjének. Vegyük ugy, mintha ez megtörtént volna. Férjének ezen a munkán körülbelül ötezer pengő tiszta haszna maradt volna. Ne felejtse, hogy a mai nagy konkurrencia mellett igen olcsó ajánlatot kell tenni és különben is csak jelentéktelen toldaléképitkezésről van szó. Ha megengedi, én ezt az ötezer pengőt a jövőbeli összeköttetés reményében előre kifizetem... önnek!
  Gitta arcát elöntötte a vér.
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633985465
Webáruház készítés