Új jelszó kérése
Termék részletek


Charles Lorre: A Sivatag Démona_EPUB

Charles Lorre: A Sivatag Démona_EPUB
990 Ft

Amikor a peleton tagjain kitörni készül a cafard, akkor jelenik meg a Sivatag Démona, hogy minél hamarabb az őrületbe kergesse a katonákat. Ám aki még csak a cafard előszobájában van, az észreveszi, hogy a Démon csinos rubinfülbevalót visel, és meglepő módon közép-angol kiejtéssel beszéli a franciát... És a carafd egyelőre nem tör ki, sokkal inkább a kérdések özöne: ki is a Démon? Miért beszél angolosan, és miért távozik mindig angolosan a peleton közeléből?

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Történelmi pillanat volt. A Pribék akkora pofont kapott a Nagyhercegtől, hogy Lihegő, a világ legszelídebb rablógyilkosa légnyomást kapott a pofon szelétől. A Pribék a pofon után hosszú időt töltött fekvő helyzetben a földön, azután felkelt és kísérletet tett arra, hogy harmincöt centiméteres bicskáját a Nagyherceg mellébe döfje, a Nagyherceg azonban kicsavarta kezéből a kést és úgy gyomron rúgta, hogy félájultan hanyatlott vissza a földre.
  Néhány percig mozdulatlanul feküdt ismét, aztán lassan felült. Révedező pillantást vetett a Nagyhercegre és szemrehányóan mondta.
  - Nem szeretem, ha valaki ilyen könnyen elveszíti a tárgyilagosságát!
  A pillanat, mint már említettük, valóban történelmi volt, mert először történt, hogy a Pribéket ilyen csúnyán megverte volna valaki. A korcsma, mely a „Kávéház és étterem az afrikai kutyapecérhez” nevet viselte, felfigyelt a nagyszerű jelenetre. Titokban mindenki örült ugyan, hogy a Pribék végre emberére akadt, de igen fájdalmasan esett, hogy ez az ember éppen a Nagyherceg volt.
  A Nagyherceg alig néhány hete tűnt fel Algír eme cseppet sem biztonságos negyedében. Magas volt, karcsú és széles vállú, ruhája feltűnően rongyos volt, de nagyon jól szabott, inget nem viselt ugyan, de bal csuklóján keskeny aranylánc csillogott, ami még elviselhető lett volna, de sajnos teljesen tönkretette az összbenyomást a Nagyherceg cipője. A Nagyherceg ugyanis mélyen kivágott, selyemszalaggal díszített, lakk félcipőt, úgynevezett eszkarpent viselt, és az „Afrikai Kutyapecér” törzsvendégei valósággal epeömlést kaptak, ha erre a cipőre néztek.
  Ennek a cipőnek köszönhette a nevét is. Mikor először lépett be a kocsmába és nyugodt lélekkel a söntéspulthoz ment, hogy néhány deci rumot fogyasszon, a törzsvendégek azonnal komoly vizsgálat alávetették és alaposan elbírálták. Ragyás, a kétméteres gengszter vette először észre a mélyen kivágott lakkcipőket és azonnal elhatározta, hogy beleköt a feltűnően öltözködő fiatalemberbe...
  ...Később, mikor Ragyást már elvitték a mentők, a„Kutyapecér” törzsvendégei megegyeztek abban, hogy az előkelő idegen elég rendes ember, ahhoz képest,hogy úgy öltözködik, mint egy nagyherceg. Kenguru Joe, aki a Ragyással való nézeteltérés alatt higgadtan számolt a háttérben, esküvel bizonyította később, hogy Ragyás mintegy tíz másodperc alatt pontosan huszonhárom őrületes pofont kapott. Mindenesetre gyönyörű teljesítmény egy nagyhercegi külsejű és lakk báli cipőben járó férfiútól.
  Innen ered a neve.
  A törzsvendégek megszerették ugyan néhány hét alatt a Nagyherceget, de most, hogy szívük régi vágya teljesült és a Pribék végre megkapta, amit már régen kiérdemelt feltűnően rossz magaviseletével, mégis fájt nekik egy kicsit, hogy az az ember, aki végre elbánta kocsma hírhedt verekedőjével... hogy úgy mondjuk... nem az ő társadalmi osztályukból való. Ebben valahogy saját vereségüket érezték, és mivel a Nagy-herceg valami olyasfélét is morgott, ami mélyen sértette az önérzetüket, elhatározták, hogy megvédik a Kerület hírnevét és tradícióit.
  Pillanatok alatt kialakítottak egy ötös bizottságot, és ez a bizottság Csonttörővel az élén odalépett a Pribék mellett álló Nagyherceghez.
  Csonttörő, mint mindig, mielőtt meggyilkolt valakit, egy fél szivart dugott a szájába és csendesen rágni kezdte. Két gyermekfej nagyságú ökle lomhán lógott le két oldalán. Bagózott és melankolikusan nézte, az előtte álló embert, mintha már előre búsulna korai halála miatt.
  A Nagyherceg vigyorogva nézett szembe vele. Néhány kisebb pénzdarabot csörgetett a nadrágzsebében és teljesen nyugodt volt.
  - Na, mit akarsz Csonttörő? - kérdezte jókedvűen.
  - Ne vágj olyan tragikus arcot, mintha a saját temetésedre indulnál és...
  - Kuss! - mondta röviden és baljóslatúan Csonttörő.
  - Borzasztó ordenáré a modorod! - felelte a Nagyherceg. - Nem vagy méltó rá, hogy úri társaságban légy...
  - Fogd be a pofád! - a Csonttörő szeme nagyot villant. - Ha jól emlékszem, az előbb valami olyasmit mondtál, hogy mi mindannyian idétlen barmok vagyunk!
  - Mindannyian? - a Nagyherceg elgondolkozva csóválta a fejét. - Én nem mondtam, hogy mindannyian. Legfeljebb néhányan közületek. Te, meg a Ragyás, aztán a Kenguru, a Cápa és még néhányan... De mindannyian... erről szó sincs.
  - Azonnal kérj bocsánatot! - ordította a Csonttörő. - Mert különben...
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633985267
Webáruház készítés