Új jelszó kérése
Termék részletek


Barry Eric Pain: Az ablak_MOBI

Barry Eric Pain: Az ablak_MOBI
640 Ft

TARTALOM

Az ablak
Tapintat
Kitessékelve
The Window
Tact
Out of it

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Packer Herbert úr rendesen úgy beszélt a nőkről, mint a szép nemről. Ha ez nem jellemzi eléggé az egyént, hozzátehetem még, hogy büszke volt finomudvariasságára és világismeretére. Zsúfolt vasúti kocsiban sohasem mulasztotta el felajánlani ülőhelyét bármelyik hölgynek, ki állt'és ebből mindig eléggé nagy hűhót csinált. Az egy shillinges Tökéletes Úriember megvolt neki és ő ezt át is tanulmányozta. Egy olcsó és becsali társaskörnek volt a tagja; valahányszor ide belépett, mindig egy kis büszkeséget érzett; s (eltekintve az első idejöveteltől) nem volt oly bolond, hogy jó kalapot hagyjon az előcsarnokban. Nem voltak hibái, sőt másrészről egészen hasznos embernek mutatkozott. Mikor társaságba kezdett járni, a tapintatról folytatott beszélgetései kiállhatatlanná tették őt egyeseknél, viszont másoknál, például Taggs Ernőnél, tiszteletet keltettek.
  Taggs nálánál fiatalabb, szegényebb és gyöngébb volt. Packer szívesen fogadta tiszteletét. Egy este azt mondotta, hogy Packer az ő szemében a tipikus nőbarát. - Badarság, fiam, - mondta Packer. De mindazáltal, egy pár perccel később, Taggs ott ült Packer társaskörében és Packer két pohár sherryt rendelt, mintha semmi fontosságot sem tulajdonítana az egésznek.
  - Visszatérve arra, - mondta Packer megelégedett mosolygással, «amit ép az előbb tetszett mondani, természetesen nem úgy van. De ha szabad volna kérdeznem, szeretném tudni, hogy mi indította önt ama kijelentésre, hogy én tipikus nőbarát vagyok?
  - Nos, Packer úr, - mondta Taggs, - nem tudom, hogyan fejezzem ki magamat másképp. Van egy bizonyos modor. Némelyek rendelkeznek vele, mások viszont nem. Önnek megvan ez a bizonyos modora és azt hiszem, a hölgyek nagyobbrészt tudják is ezt.»
  - Ami azt illeti, hogy van modor, - mondta Packer, - nos természetesen van. (Az ördögbe is pincér, ne öntsön le így folyton!) Ezt nem lehet tagadni. Létezik olyan művészet, mellyel kellemessé tesszük magunkat a női nem előtt és mely által társaságban helyesen tudunk viselkedni. Ami ezt illeti, talán valamivel több fáradságot veszek magamnak, mint a legtöbb ember, hogy ne kövessek el hibákat. Talán több alkalmam volt gyakorlatra szert tenni és valamivel több tapasztalatom van, mint másoknak. De nagyon sajnálnám, ha oly hiú volnék, hogy azt higyjem: ennél több is rejlik ebben.
  - Sokkal több van benne, - mondta Taggs meggyőződéssel. - Gyakran kívántam magamnak, ha hölgyekkel voltam, bár ön is ott lenne, hogy egy kis útbaigazítást adna nekem. Éppen a múlt szombaton volt egy ilyen esetem. Nagyon szeretném tudni, hogy hasonló esetben ön mit tett volna.
  - Nos, ha valóban szüksége van tanácsomra, az teljesen rendelkezésére áll. Néha sikerült egy kis kellemetlenségből kimásznom oly módon, hogy az emberek elismeréssel nyilatkoztak róla.
  - Akkor elmondom önnek. Szombat délután egy barátnőmet, akit bizonyos okból nem nevezek meg, elvittem színházba, - természetesen én fizettem.
  - Természetesen, - mondta Packer, italát szürcsölve.
  - Mikor kijöttünk, azt mondtam: Engedje meg, hogy valami frissítőt ajánljak fel önnek.” Azt hiszem, ezt így szokták tenni.
  - Nos, igen, - mondta Packer kritikusan. - Nem föltétlenül szükséges.
  - Nem szükséges? Bár tudtam volna ezt! Tudtam, hogy meglehetősen szűkében vagyok a pénznek, de csak miután elfogadta a meghívást, akkor vettem észre, hogy tíz pennynél nincs több a zsebemben. Mégis elvittem őt a legközelebbi teázóba és a legjobbat reméltem.
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633987049
Webáruház készítés