Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Termék részletek


Barry Eric Pain: Az ablak_EPUB

Barry Eric Pain: Az ablak_EPUB

Kétnyelvű kiadványaink sorában ez a kötet a hamisítatlan fanyar és finom angol humor élvonalába tartozik. A szerző, Barry Pain egész életében a humor körül forgolódott, a Punch nevű szatirikus lap munkatársa volt, és ontotta a jobbnál-jobb humoros novellákat. Ebben a kötetben három humoros írása szerepel angol és magyar nyelven, Latzkó Hugó fordításában.

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Barker Henrik Shapman-nek csak épp annyi ideje volt, hogy lenyelje a reggelijét, rámorduljon a feleségére, elcsapja a kertészét és elérje a féltizenegyes vonatot. Miután mindezt sikeresen elvégezte és ezenkívül oly első osztályú szakaszt talált, ahol egy átkozott emberi lény sem volt, annyira, amennyire csak lehet, jó és megelégedett kedélyhangulatba jutott. Ártatlan reggeli lapját hirtelen rántással felnyitotta, dühös szemekkel átfutott a külföldi híreken és a vezércikket kezdte olvasni. Időnként hangosan megjegyezte: «Muck!» Ez volt a szokása, ha vezércikket olvasott. Szigorúan véve ez nem volt szép, de Barker Henrik Shapman nem sokat adott a szépségre. Megjegyzését épen ötödször ismételte, amikor a vonal megállt Chiddlefordnál (Pigley felé).
  Hogy az egyetlen hordár Chiddlefordban (Pigley felé) kinyitotta a kocsi ajtaját, biz’ az rossz volt. Sturt Ágoston, egy hatalmas külsejű úr, lépett be, ami még rosszabb volt. De ez a két bántalom jelentéktelen semmiséggé zsugorodott össze ahhoz képest, ami ezután következett.
  Sturt Ágoston gyanakvó szemekkel meredt rá Barker Henrik Shapmanre, tüntetőleg fütyörészett, átment a másik oldalra és kibocsátottá az ablakot. Nem túlzok, és amit mondok, azt gondolom is - lebocsátotta az ablakot.
  - Uram! hagyja békében az ablakot -, ordított Barker.
  - Oh, fogja be a száját! - mondta Sturt megvetően, visszajött a helyére és közvetlenül szembe ült Barkerral. Hosszú lábait oly messzire nyújtotta ki a kocsiban, mintha lehetőleg korlátozni akarta volna Barker lábainak mozgási szabadságát, vastag zsebkönyvet vett elő és lapozgatni kezdett benne, mialatt kíséretül Gounod «Nazareth»-jét fütyülte hozzá.
  - Ön nem ismeri a vasúti ablakokra vonatkozó szabályokat, - mondta Barker vadul. - Nem kívánok és nem is várok öntől jó modort; de vannak szabályok és én ragaszkodom ahhoz, hogy ezeket a szabályokat végre is hajtsák.»
  - Menjen a pokolba! - mondta Sturt, visszatérve Gounod-hoz és zsebkönyvéhez.
  - Aki először lép be a kocsiba, annak van joga az ablakok felett rendelkezni és én követelem, hogy azt az ablakot betegyék, - mondta Barker.
  Sturt fáradt lemondással letette zsebkönyvét. - Miután ön minden áron továbbra is locsogni akar, hát majd én mondom meg önnek, hogy tényleg mi a szabály. Talán ez megmentheti önt attól, hogy a jövőben bolondot csináljon magából. Mivel ön menetirányban az innenső sarokban ül, az innenső ablakkal lehet, amit akar és én nem is avatkoztam ebbe bele. Fel- vagy letolhatja az ablakot. Zsebre is vághatja. Meg is eheti, ha úgy tetszik önnek. Ez az ön és a társaság dolga és én nem törődöm evvel egy cseppet sem. De a túlsó ablakhoz annyi köze van, mint a holdbéli embernek. Én azt az ablakot lebocsátottam, az lent is marad, és ha ön a megpukkadásig követeli is, még sem változtat a dolgon.
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633987032
Webáruház készítés