Új jelszó kérése
Termék részletek


Aszlányi Károly A kettévált milliomos MOBI e-könyv

Aszlányi Károly A kettévált milliomos MOBI e-könyv
340 Ft

TARTALOM

A dollármilliomos Londonban
Awknak nem hisznek
Miss Lombard észreveszi
Awk trükkje
Garry a börtönben
Bee a hajón
Hogyan csinálta ezt Garry?!
Hogyan lett Awkból ismét Garry Klimb?
A Sylle
A lerázhatatlan

 • Részlet az e-könyvből:

   

  Garry a börtönben
  1.

  Nyilvánvaló, hogy az az Awk, aki a kegyelemdöfést megadta Bee szívének, nem Garry Klimb volt. Itt tehát helycsere történt. De hogyan?!
  Awk a véletlen folytán milliomosnak született. A saját erejéből küzdötte fel magát a milliárdokig. Mindössze tízmillió katonának kellett meghalni a frontokon, hogy sikerüljön Awknak és néhány társának. Awk tehát nem az az ember, aki a börtönben felejti önmagát. Igen egyszerű terve volt.
  Este, amikor Garry Klimb a Veronese után hazatért, a szállodában már várt rá Mac Limby,
  - Nem tudjuk megpuhitani - mondta - mindenáron önnel akar beszélni, Awk úr. Ön talán néhány ezer dollárral vallomásra tudja bírni. Tegye meg a kedvünkért, hogy meglátogatja a börtönben az alteregóját.
  Garry megígérte ezt. És ez lett a veszte.

  2.

  Beengedték a cellába és becsukták mögötte az ajtót. Ott állt szemtől szemben az igazi Awkkal, aki barátságosan nézett rá.
  - Kedves barátom, eh, - mondta a cella lakója, - adok magának ötvenezer dollárt, ha helyet cserél velem. Én...
  Garry résen volt.
  - Maga nekem nem adhat semmit. Ne folytassa a szélhámosságait. Én vagyok Awk, eh.
  - De hiszen maga tudja, hogy ez nem igaz.
  - Fenét nem. Szó sincs róla. Hagyja abba a tagadást. Inkább én adok magának ötvenezret, ha bevallja az őrmesternek.
  - Főfelügyelő - mondta Awk, aki már megtanulta a rangokat odabenn. Nem mentek semmire, - két egyformán ravasz ember párviadala volt ez.
  Legalább is látszólag.
  Awk ugyanis a beszélgetés közben folyton sétálgatott a cellában. Egyszerre úgy adódott a helyzet, hogy ő állt Garry és az ajtó között.
  Awk ugyanabban a ruhában volt, amelyben elfogták. És ugyanilyen ruhát hordott Garry. A különbség csak az volt köztük, hogy Awknál nem volt kalap, Garrynál ellenben, aki az utcáról jött, - volt.
  Awk egy rántással kitépte a kalapot Garry kezéből és ordítani kezdett:
  - Segítség! Megtámadott!
  Ugyanebben a pillanatban a börtönőr feltépte a cellaajtót és kirántotta Awkot a kalappal. Ismét becsapta a vasajtót. Garry fogoly volt.
  Hiába dörömbölt, rá se hederítettek. Ezt már megszokták Awktól.
  Most tehát itt ült a cellában és minden elromlott. Nem volt remény rá, hogy kiszabaduljon. Átkozódva gondolt arra, hogy Bee reggel Awk karmai közé kerül. Mint ahogy Awknak nem hitt Mac Limby, úgy neki se hinne: hiszen azt fogja hinni, hogy ugyanaz az ember ül a cellában még mindig! A rendőrség ragaszkodni fog eddigi állásfoglalásához.
  Az iratok!
  Hideg futott végig a hátán. Az iratokat, teljes nyugalommal, a secrétairebe tette, a szállóban, - ugyanoda, ahol Awk tartotta őket! És most Awk ismét a saját iratai birtokába jut!
  Haját tépte.
  Tehát a saját kelepcéjébe esett! A ravasz terv visszafelé sült el. Most már hiába áll elő akármivel, az iratok Awknál vannak és ez egyszer a látszat egyezik az igazsággal! Awk elutazik és Garry itt ragad a börtönben!
  - Milyen hülye voltam! - dühöngött.
  A tehetetlenség érzete fogta el. A pénz, amit szerzett, szanaszét, Beatrice elveszett. Awk egész bizonyosan elutazik ebből a pokolból. Ütheti bottal a nyomát, majd ha kiszabadul.
  Este a börtönőr sürgönyt hozott neki:
  „Maga disznó, károeroemmel jelentem, hogy miss lombard velem joen USA-ba stop holnap delben megyuenk lybia hajon stop gebedj meg a boertoenben szelhamos.
  Awk.”
  e-könyv a Digi-Book Kiadó gondozásában

 • Cikkszám
  9789633989272
Webáruház készítés